На Донбасі бойовики використовують "режим тиші" для підвищення бойової готовності – Тимчук

На Донбасі бойовики використовують "режим тиші" для підвищення бойової готовності – Тимчук

Фото: УНІАН

Терористи проводять навчання разом з військовими РФ. 

"Режим тиші" бойовики так званих "Л/ДНР" активно використовують для підвищення бойової готовності підлеглих частин та підрозділів.

Про це на своїй сторінці у Facebook  нардеп Дмитро Тимчук.

"12-13 жовтня в "ДНР" відбулися командно-штабні навчання "1-го АК ДНР" з залученням "МДБ ДНР", "МВС ДНР" і інших "держструктур", також до навчань залучався особовий склад "Донецького вищого загальновійськового командного училища ". Формально керував навчаннями "міністр оборони ДНР" В. Кононов", - повідомив нардеп.

Він зауважив, що у процесі  навчань під керівництвом російських "радників" бойовики відпрацювали захоплення районів, контрольованих Україною,  проведенням зачисток і виявленням "проукраїнських елементів" в захоплених населених пунктах.

Крім того, раніше, 5-8 жовтня, в ході навчань на полігонах підрозділу "1-го АК ДНР" відпрацьовували "форсування водної перешкоди з захопленням плацдарму для подальшого розвитку наступу".

За словами нардепа, аналогічні навчання відбувалися у "2-му АК ЛНР".

"Зокрема, для відпрацювання дій наступального характеру з форсуванням водних перешкод (позначалися як "контрнаступальний", питання оборони не розглядалися взагалі) було задіяно близько 4 тис. місцевих бойовиків, російських найманців і військовослужбовців ЗС РФ, а також більше 1 тис. одиниць озброєння і військової техніки. Дії мотострілкових, танкових і артилерійських підрозділів прикривали підрозділи ППО, укомплектовані військовослужбовцями ЗС РФ", - повідомили у групі "Інформаційний спротив".

Нагадаємо, що раніше бойовики вже вдруге зірвали процес відведення сил вглиб кожною зі сторінУкраїнські військові лишилися на своїх позиціях у Станиці Луганській. Напередодні на рівні глави держави було визначено розпочати відведення о 10:00 ранку. Однак бойовики обстріляли військових і тим грубо порушили умови розведення сил. За рамковою угодою про розведення сторін, на ділянці, де це має відбутись, повинен зберігатися режим повної тиші протягом тижня. Але терористи не тільки вночі, а й о 9-ій ранку, після відкриття КПВВ, випустили дві гранати.

Повʼязані теми:

Наступна публікація