На Донбасі горе-комерсанти заробляли на масштабних оборудках із землею та будівництві доріг

На Донбасі горе-комерсанти заробляли на масштабних оборудках із землею та будівництві доріг

Експерти встановлюють обсяг фінансових збитків / Фото: Reuters

Злочинці розтрачували кошти місцевої громади.

Служба безпеки України викрили розтрату коштів при будівництві доріг та оборудку із землею на Донбасі.

Про це інформує прес-служба відомства.

Як повідомляється, підприємство Слов'янська, яке здійснювало ремонт доріг у селищі Новоайдар Луганської області, привласнило частину коштів громади.

"Правоохоронці з'ясували, що бізнесмени внесли до актів виконаних робіт завідомо неправдиві відомості, які значно збільшили вартість контракту. Експертиза встановлює точний обсяг фінансових збитків завданих місцевій громаді", - зазначають у прес-службі.

Окрім того, у Слов'янському районі Донецької області підприємці використовували призначенні для сільського господарства землі без відповідних дозволів.

"Комерсанти самовільно встановили на ділянці площею двадцять гектарів кілька капітальних будівель та споруд, в яких здійснювали переробку деревини", - йдеться в повідомленні.

У СБУ зазначають, що в обох випадках відкриті кримінальні провадження і триває досудове слідство.

Нагадаємо, що співробітники Служби безпеки України викрили розтрату державних коштів при закупівлі вугілля для освітніх закладів, розташованих у районі проведення АТО. Співробітники спецслужби встановили, що вугілля постачалося за завищеними цінами та не відповідало затвердженим якісним характеристикам.

Повʼязані теми:

Наступна публікація