На Донбасі по всій лінії зіткнення активізувались ворожі ДРГ

На Донбасі по всій лінії зіткнення активізувались ворожі ДРГ

Фото: Reuters

Бандформування також вдалися до провокацій та обстріляли позиції сил АТО в районі Майорська із різних видів зброї

Бойовики в зоні проведення АТО за минулу добу 32 рази відкривали вогонь по позиціях українських військових. Про це повідомили у прес-центрі штабу АТО.

Зокрема, на донецькому напрямку бандформування 14 разів відкривали вогонь із стрілецької зброї та 82 мм мінометів по опорних пунктах АТО в районі Авдіївки, Опитного та шахти Бутівка.

"А поблизу Майорська, Зайцевого та Луганського з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї", - йдеться у повідомленні.

Окрім того, вчора, 6 червня, близько 22:00 бандформування здійснили провокативні обстріли по позиціях українських військових біля Майорська та КрП Майорськ. При цьому, бандформування використовували спочатку стрілецьку зброю та БМП, а потім 120 мм міномети, обстріли також здійснював і ворожий снайпер. Загалом супротивник випустив 40 мін по позиціях сил АТО в цьому районі.

"На Маріупольському напрямку опорні пункти в районі Мар'їнки, Красногорівки, Новотроїцького, Широкиного та Кірово противник обстріляв зі стрілецької зброї, гранатометів та з 82 мм мінометів. По всій лінії зіткнення активізувались ДРГ ворога, але українські бійці дали їм гідну відсіч", - йдеться у повідомленні.

На луганському напрямку було відносно тихо.

Нагадаємо, один військовий загинув і семеро дістали поранення. Таку сумну статистику оприлюднили в штабі. Цих втрат українські війська зазнали внаслідок боїв під Майорським та Авдіївкою. Потужні обстріли пережила Яснобродівка. Туди бойовики випалили близько 40 снарядів САУ. Загалом за добу позиції українських бійців обстріляли 35 разів. Околиці селища Яснобродівка. Район – Ясинуватський. Відстань до передової - понад деяток кілометрів. Суто географічно – цілковитий тил. 

Повʼязані теми:

Наступна публікація