Військові РФ імітують обстріл шкіл Донбасу напередодні 1 вересня - розвідка

Військові РФ імітують обстріл шкіл Донбасу напередодні 1 вересня - розвідка

Фото: Reuters

Російське телебачення знімає постановку. 

Телевізійники та військовослужбовці з Росії здійснюють постановочні знімання, у яких нібито бійці АТО обстрілюють навчальні заклади та шкільні автобуси. Про це у Facebook повідомляє Головне управління розвідки Міністерства оборони України.

Згідно з інформацією, знімання проводяться на окупованій частині Донбасу на території населених пунктів Безіменне та Красноармійське.

Розвідка заявляє, що російські пропагандисти Центру інформаційного протиборства підготували план системних провокацій "Перше вересня", щоб звинуватити сили АТО у порушенні режиму тиші, Мінських домовленостей та міжнародного гуманітарного права. Своєю чергою, населення тимчасово окупованих територій Донбасу позитивно сприймає пропозицію української сторони повністю припинити вогонь 1 вересня з метою безпеки. Саме з огляду на це російські пропагандисти готують провокації.

"31 серпня - 1 вересня, за безпосередньої згоди командувача 1 армійським корпусом (Донецьк) ЗС РФ, за участі російських телевізійних журналістів та військовослужбовців 9 окремого штурмового полку морської піхоти (Новоазовськ) проводяться постановочні знімання, що передбачають у т.ч. імітацію обстрілів навчальних закладів та шкільних автобусів у районі населених пунктів Безіменне, Красноармійське", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, українська сторона зафіксувала появу кількох знімальних груп російського телебачення в самопроголошеній "ДНР", повідомив нардеп Дмитро Тимчук. Він також припустив, що знімальні групи російських телеканалів з'їхалися не просто так: у "ДНР" можливі провокації.

Повʼязані теми:

Наступна публікація