На Донбасі від ворожого вогню загинув боєць, ще одного поранено

На Донбасі від ворожого вогню загинув боєць, ще одного поранено

На Донбасі від ворожого вогню загинув боєць, ще одного поранено

Фото: ТСН

Постраждалого силовика журналісти відвідали у лікарні.

Схід України знову під ворожим вогнем -  один загиблий і двоє поранених - за ніч. Про це йдеться в сюжеті ТСН.19.30.

Найскладнішою ситуація залишається на Маріупольському напрямку. Із великого калібру там обстріляли Павлопіль, Водяне та Красногорівку. Карта обстрілів розширилась і на Луганщині, повідомляють у штабі АТО.

Знімальна група відвідала у лікарні бійця Володимира із Чергнігівщини. Він щойно оговтався після операції. Сьогодні він пережив перше бойове хрещення. Під ранок терористи накрили його позицію мінами. Його товариша поруч – убили, а його добряче зрешетили  скалками –  з голови до п'ят. Силовик стверджує, що ще повернеться на фронт.

Так бадьоро тримається більшість, каже підполковник медичної служби Андрій Засуха і розповідає сьогодні ще одного солдата поранило – не тяжко, то ж той одразу втік на позицію.  Але насправді ситуація  на фронті складна, кажуть медики, бо щодня приймають уражених солдатів.

Тим часом на прифронтових вулицях збираються  чиновники. Вони виїхали на оглядини  зруйнованих будинків. Кажуть, 20 млн гривень  витратять на відбудову Мар'їнки, близько 40  мільйонів дадуть на Красногорівку. Трохи перепаде й Авдіївці – три дев'ятиповерхівки  затягнуть мільйонів на 15, і на все є гроші.

"Насправді нам заборонили депутати використовувати гроші заморожені з тої території, тому за кошти обласного бюджету. Ми виділили кошти на 20-ть поки що будинків. Але ще додатково три зруйновані, тому 23 будинки", - розповів очільник Донецької ВЦА Павло Жебрівський.

Чому взялися ремонтувати те, що можуть знову зруйнувати,  очільник області не пояснює. Жебрівський певен, що за згуртованої праці відновити все можна  швидко.

Будівельники говорять,  що шість місяців від дня початку робіт і в будинок, в принципі, можна заселяти.

Тим часом на деяких позиціях у районі Мар'їнки армійці приголомшені – ворог  у їхніх краях почав менше стріляти.

Кореспондент ТСН Ганна Бока

Бойовики здійснили понад 3 десятки обстрілів по українських військових

Бойовики здійснили понад 3 десятки обстрілів по українських військових

Як повідомлялося раніще, з опівночі і до 18 години вечора в районі проведення антитерористичної операції з боку бойовиків зафіксовано 20 випадків відкриття вогню по позиціях українських захисників.

 

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація