На Донбасі виявили багатоцільовий транспортер мотострілецької бригади ЗС Росії

На Донбасі виявили багатоцільовий транспортер мотострілецької бригади ЗС Росії

На Донбасі виявили багатоцільовий транспортер мотострілецької бригади ЗС Росії

Фото: InformNapalm

Техніку помітили на відео із Перевальська. 

У зоні проведення антитерористичної операції на Донбасі виявили використання броньованого тягача МТ-ЛБ ВМК, який перебуває на озброєнні 34-ї Окремої мотострілецької бригади РФ.

Аналогічний МТ-ЛБ був знищений українськими підрозділами збройних сил в районі контрольно-пропускного пункту Маринівка Донецької області в серпні 2014 року, повідомляють волонтери міжнародного розвідувального співтовариства InformNapalm. Зазначається, що вперше на тягач МТ-ЛБ ВМК вони звернули увагу, коли подивилися відеозапис із площі біля міської ради Перевальська Луганської області. Він був розміщений на Воронезькому міському інформаційному порталі "36on".

У ролику журналісти показали в кадрі МТ-ЛБ з встановленим великокаліберним кулеметом "Корд" замість стандартної установки ТКБ-01-1. Зазначається, що такі модифікації МТ-ЛБ випускають з середини 90-х на російському підприємстві "Муромтепловоз". Однак в Україну їх ніколи не експортували, хоча вони опинилися на озброєнні бойовиків Луганщини.

Своєю чергою, під час розслідування волонтери звернули увагу на те, що перископ у  тягачі розміщений нестандартно. Замість бічної правої стійки він розміщений на даху машини, а на корпус техніки нанесено нестандартне камуфльоване забарвлення.

Щоб визначити точну модифікацію тягача, волонтери переглянули фотоальбоми службовців гірських бригад (8-ї, 33-ї і 34-ї) і 200-ї арктичної мотострілецької бригади російської армії, які озброєні таким типом техніки і брали участь в бойових діях на Донбасі. Як наслідок, вони встановили, що такі МТ-ЛБ перебувають на озброєнні 34-ї Окремої мотострілецької бригади РФ.

У процесі написання підсумків розслідування в Мережі знайшлася фотографія, яка підтверджує наявність, як мінімум, двох МТ-ЛБ ВМК у вересні 2014 в місті Перевальську.

Зазначається, що ідентифікувати точну модифікацію МТ-ЛБ не вдалося, однак волонтери назвали його МТ-ЛБ ВМК.

Нагадаємо, раніше президент України Петро Порошенко назвав кількість російської зброї на окупованому Донбасі. Там перебуває понад 700 російських танків, 1250 артилерійських систем, більше тисячі БТРів та 300 систем залпового вогню.

Повʼязані теми:

Наступна публікація