На Донбасі загинули сім українців, бойовики продовжують нищівні обстріли. Мапа АТО

На Донбасі загинули сім українців, бойовики продовжують нищівні обстріли. Мапа АТО

Війна на Донбасі триває вже півтора року / Фото: Держприкордонслужба України

Під час боїв чотири українські військові отримали поранення.

У зоні АТО на Донбасі суттєво загострилася ситуація – бойовики відкривають вогонь на багатьох напрямках, чого не було останні два місяці. Унаслідок бойових дій загинули п'ять українських військовослужбовців, ще чотири – отримали поранення. Також стало відомо, що на міні підірвалися цивільні – батько та син.

Про це сьогодні на брифінгу розповів речник Адміністрації президента України з питань АТО полковник Андрій Лисенко.

Протягом учорашнього дня обстріли були не настільки інтенсивні, як увечері, коли бойовики гатили з різної зброї, у тому числі із крупнокаліберної, яку повинні були відвести від лінії розмежування відповідно до Мінських домовленостей.

ЛУГАНСЬКИЙ НАПРЯМОК

Учора було достатньо спокійно. Протягом дня відбулися три провокації зі сторони бойовиків із застосуванням стрілецької зброї. Це сталося у Щасті та на Бахмутській трасі (поблизу села Новотошківське).

ДОНЕЦЬКИЙ НАПРЯМОК

На Світлодарській дузі вчора було тихо. У Зайцевому та Майорську відбулося кілька провокацій. Натомість на південно-західній околиці Горлівки і вздовж лінії фронту до Ясинуватої вчора було надзвичайно неспокійно. Біля Верхньоторецького відбувся інтенсивний бій сил АТО з терористами, які атакували українські укріплені позиції. Бойовики наступали з сусіднього села Красний Партизан, що розташоване на стратегічно важливій автодорозі Горлівка-Донецьк. Також бойовики обстрілювали українські позиції в сусідніх селищах – Новгородському та Новоселівці Другій.

Ввечері серія провокацій терористів прокотилися вздовж усієї лінії фронту Авдіївка – Опитне – Піски – Красногорівка – Мар'їнка.

Здебільшого при цьому бойовики розташовувалися у прилеглих житлових кварталах Донецька та використовували стрілецьку зброю і гранатомети. Водночас, поблизу Авдіївки терористи провели півгодинний обстріл з 82-міліметрових мінометів. А у Красногорівці зафіксовано роботу БМП-2 бойовиків у бік позицій сил АТО.

Крім того, учора двоє мешканців міста Мар'їнка, рухаючись на автомобілі в районі лінії розмежування, натрапили на ворожу міну. Батько і син загинули на місці. Від початку року в Донецькій області в результаті підриву на мінах та розтяжках постраждали 94 людини, 25 – загинули.

Фото: Інформаційно-аналітичний центр РНБО

МАРІУПОЛЬСЬКИЙ НАПРЯМОК

Тут учора також не обійшлося без стрілянини. Ввечері бойовики відкривали вогонь по українських позиціях біля сіл Ломакине та Широкине, що розташовані на східній околиці Маріуполя. Важке озброєння терористи тут не застосовували.

Повʼязані теми:

Наступна публікація