На Донбасі затримали шпигунку та екс-коханку "Гіві"

На Донбасі затримали шпигунку та екс-коханку "Гіві"

На Донбасі затримали шпигунку та екс-коханку "Гіві"

Жінка заявила, що мала бурхливий роман із терористом / Фото: Facebook/Алекс Нойт

Жінка пройшла тренування у російських терористичних таборах.

В Авдіївці українські військові затримали агента так званої "ДНР", яка проходила підготовку у російських терористичних таборах.

Виявилося, що 24-річна жінка, яка виконувала розвідку розташування і складу сил ЗСУ, вербування агентів, а також підготовку терористичних актів в мирних українських містах, мала роман із бойовиком "Гіві".

Про це повідомив на своїй сторінці у Facebook координатор конструкторських груп українських безпілотників Алекс Нойт.

"В Авдіївці на блокпосту ВСУ затримали агента ДНР, яка пройшла посилену підготовку в російських терористичних таборах. Її тренували на базах угрупування "Восток" у командира з позивним "Лебідь".

Цікавий момент, затримана розповіла, як під час підготовки в таборі "Востока", мала бурхливий роман з розпіареним "героєм" Новоросії "Гіві" (М.Толстих), тому знає багато цікавих подробиць про цього персонажа", - написав у повідомленні Нойт, додавши до посту фотографію із затриманням.

Координатор пояснив, що раніше жінка отримувала фінансування для своєї діяльності, втім, із часом, гроші передавати припинили.

"Для виконання цих завдань отримала певну кількість грошей, проте з часом фінансування припинилося. Крім того, останнім часом її переслідували жахи, вона твердо впевнена, що її особисто та її спільників відстежували партизани Донбасу, при виїздах до начальства на окуповану територію", - пояснив Нойт.

Він уточнив, що під час відпрацювання отриманої від шпигунки інформації, були затриманий її нинішній співмешканець і ряд її спільників, які працювали в інтересах терористів.

В Авдеевке на блок-посту ВСУ задержали агента ДНР, прошедшую усиленную подготовку в российских террористических лагерях....

Опубликовано Alex N Alex Noyt 21 января 2016 г.

Нагадаємо, що ситуація в зоні проведення АТО продовжує загострюватися, незважаючи на пропозиції представника Росії в Трьохсторонній контактній групі на переговорах в Мінську Бориса Гризлова про повне припинення вогню. Щодня в штабі АТО повідомляють про десятки обстрілів, які терористи ведуть по позиціях військових. Так, 19 січня бойовики 17 разів відкривали вогонь по позиціях українських військових, 18 січня - 47 разів, 17 січня – 48 разів, 16 січня – 36. Вони застосовують 82-мм та 120-мм міномети, гранатомети, зенітні установки та озброєння БМП. Особливо зухвалим актом став навмисний обстріл 16 січня автомобіля Спеціальної Моніторингової Місії (СММ) ОБСЄ.

МЗС України у своїй заяві поклало всю відповідальність за ситуацію на Донбасі на Росії, яка ретельно керує діями бойовиків.

Пізніше міністр оборони України Степан Полторак заявив, що українські військові готові змінити тактику у зоні АТО, якщо незаконні збройні формування підуть у наступ. За його словами, українська сторона дотримується виконання ухвалених у Мінську домовленостей та чекає цього від супротивника, однак у разі наступу силовики готові дати відсіч.

Повʼязані теми:

Наступна публікація