На Донбасі зросла кількість "кадирівців", які приборкують бойовиків – ЗМІ

На Донбасі зросла кількість "кадирівців", які приборкують бойовиків – ЗМІ

На Донбасі зросла кількість "кадирівців", які приборкують бойовиків – ЗМІ

Протягом грудня 2016 року - початку січня 2017 року їхні лави поповнилися новоприбулими. 

На окупованих територіях Донбасу значно зросла кількість вихідців із Чечні, так званих "кадирівців".

Вони приїхали, ймовірно, для того, щоб придушити тих сепаратистів, які виходять з-під контролю, повідомляє "Українська правда" з посиланням на власні джерела у контррозвідці СБУ.

Зазначається, що наприкінці листопада 2016 року в окупованому Донецьку почала помітно зростати кількість бойовиків з шевроном з написом "СЕВЕР" та зображенням 2 прапорів (РФ та Чеченської Республіки). Цей підрозділ базується в окупованому Донецьку на території колишнього Управління МВС на Донецькій залізниці.

Видання повідомляє, що протягом грудня 2016 року - початку січня 2017 року їхні лави поповнилися новоприбулими. В окупованому Донецьку місцеві жителі називають їх "кадировцями", оскільки на їхніх автомобілях часто розміщено портрети голови Чеченської Республіки Кадирова.

Крім цього, бойовиків-"кадиріців" бачили у Будьонівському районі Донецька, а також у населеному пункті Олександрівка Донецької області, які прибули з метою подальшої дислокації.

Також за інформацією джерел на початку січня до Ясинуватої прибув батальйон Внутрішніх військ МВС РФ "Север", що майже повністю складається з бійців чеченської національності. Вказаний підрозділ спочатку у повному складі був дислокований у Ясинуватій, а потім групами бійці батальйону "Север" вибули до різних підрозділів НЗФ "ДНР" з метою посилення позицій.

Співрозмовник видання також зазначив, що участь "кадирівців" у бойових зіткненнях не зафіксували. Джерело наголосило, що "підрозділи прибули для боротьби з непідконтрольними окупаційному командуванню озброєними формуваннями на окуповані території Донецької області, залякування місцевого населення з метою уникнення можливих "голодних" бунтів, а також виходу з під контролю російських кураторів місцевих угруповань бойовиків".

Повідомляється, що 2006 року під патронатом Рамзана Кадирова були створені батальйони "Север" і "Юг". Структурно батальйони увійшли до складу 46-ї окремої бригади ВВ МВС РФ. Загальна чисельність обох військових частин склала понад 1200 осіб. Батальйони комплектувалися виключно військовослужбовцями, які проходять військову службу за контрактом. Полк "Север" штатною чисельністю понад 700 військовослужбовців базується у Грозному.

Повʼязані теми:

Наступна публікація