На Донеччині бойовики активно використовують безпілотники та обстрілюють із гранатометів

На Донеччині бойовики активно використовують безпілотники та обстрілюють із гранатометів

Фото: Reuters

За минулу добу російсько-окупаційні війська 21 раз відкривали вогонь по позиціях українських підрозділів.

Ситуація в зоні АТО залишається контрольованою і загалом характеризується дотриманням "режиму тиші", за виключенням поодиноких збройних провокацій з боку російсько-окупаційних військ.

Про це повідомляють у прес-центрі штабу АТО.

Найбільше обстрілів зафіксовано на Донецькому напрямку - 13 разів. Так, провокативний вогонь відкривався в районі населеного пункту Луганське та поблизу Авдіївки. При цьому ворог застосовував кулемети, стрілецьку зброю та гранатомети.

На Маріупольському напрямку зафіксовано 6 випадків порушення "режиму тиші". Неспокійно було на ділянці фронту Широкине – Талаківка, де сепаратисти стріляли з 120 мм та 82 мм мінометів. Також поблизу Широкиного вогонь вів ворожий снайпер та застосовувалася стрілецька зброя.

На Донецькому та Маріупольському напрямках зафіксовано проліт 5 БПЛА.

На Луганському напрямку бойовики з гранатометів, кулеметів та стрілецької зброї обстріляли Станицю Луганську та Новозванівку. Окрім того, по позиціях українських захисників біля Станиці Луганської відкрив вогонь снайпер.

Зазначається, що Збройні Сили України, незважаючи на провокативні дії бойовиків, неухильно дотримуються Мінських угод.

Нагадаємо, Міністерство закордонних справ Німеччини спростувало інформацію про підготовку нових правил перемир'я на Донбасі, про що ЗМІ повідомили із посиланням на очільника відомства Франка-Вальтера Штайнмаєра.

Відносний "режим тиші": як працює перемир'я на Донбасі з 1 вересня

Відносний "режим тиші": як працює перемир'я на Донбасі з 1 вересня

Повʼязані теми:

Наступна публікація