На Донеччині поліція затримала двох бойовиків, які воювали в Слов'янську і Маріуполі

На Донеччині поліція затримала двох бойовиків, які воювали в Слов'янську і Маріуполі

Фото: УНІАН

Вони жили на підконтрольній Україні території.

В Донецькій області поліція затримала двох бойовиків, які після закінчення своєї терористичної діяльності жили на підконтрольній українській владі території.

Про це повідомляє прес-служба поліції області.

Один із затриманих - 35-річний житель Лиманського району, який на той час жив у Донецьку. У 2014 році він записався в ряди бандформування і був відправлений до Слов'янська. Там чоловікові дали позивний "Тан" і поставили охороняти школу, яку бойовики перетворили на казарму. Вже через тиждень він разом зі своїми командирами втік в Донецьк.

Через деякий час бойовик втік від своїх кураторів до своїх батьків, які живуть у селі у Лиманському районі. Чоловік жив на підконтрольній Україні території під виглядом мирного жителя, але був викритий та затриманий в результаті відпрацювання села поліцейськими.

Другий затриманий 31 - річний житель Маріуполя. У квітні 2014 року він стояв на охороні захоплених сепаратистами адміністративних будівель, чергував на їх блокпостах, полюючи на тих, хто підтримує єдність України.

Після визволення Маріуполя чоловік, як ні в чому не бувало, жив далі в українському місті. Але поліцейські викрили його, зібравши ряд доказів.

Всього за тиждень поліцейські повідомили про підозру п'ятьом бойовикам, встановили особу і оголосили в розшук ще 80 осіб. За всіма фактами відкрито кримінальні провадження за ч. 2 ст. 260 "Створення не передбачених законом воєнізованих або збройних формувань" Кримінального кодексу України. Бойовикам загрожує до 8 років позбавлення волі.

Повʼязані теми:

Наступна публікація