На Донеччині СБУ затримала інформатора та бойовика "ДНР"

На Донеччині СБУ затримала інформатора та бойовика "ДНР"

На Донеччині СБУ затримала інформатора та бойовика "ДНР"

Фото: СБУ

Обоє зізналися у злочині.

У Костянтинівці Донецької області співробітники Служби безпеки України затримали інформатора бойовиків "ДНР".

У січні 2014 року він створив у соціальних мережах групу, де поширював антиукраїнську пропаганду. За це він отримував гроші.

Також молодик збирав інформацію про переміщення українських військ та передавав її бойовикам. Час від час він виїжджав до Донецька для отримання інструкцій від терориста на прізвисько "Сокіл".

Окрім того, у сусідній Дружківці співробітники СБУ та поліції затримали бойовика "ДНР". Він приєднався до терористичної організації у квітні 2014 року. Він зі зброєю чергував на блокпостах бойовиків, перевіряв у громадян документи і за це отримував гроші.

Нагадаємо, нещодавно Служба безпеки України здобула докази співпраці з терористами офіцерів російської групи спільного центру з контролю та координації питань припинення вогню та стабілізації лінії розмежування сторін (СЦКК). Крім того, відомство опублікувало відео допиту одного із офіцерів - Ігоря Кірсанова. На відео Кірсанов говорить, що прибув у складі офіційної делегації для виконання завдань на прохання української влади. 

Повʼязані теми:

Наступна публікація