На Донеччині воїни АТО прямим влучанням знищили ворожу БМП

На Донеччині воїни АТО прямим влучанням знищили ворожу БМП

Фото: 1stvc.net

Військові навіть за фільмували переможний бій на відео.

Мінус одна БМП у ворога. Під прикриттям броньовика бойовики намагались підійти до нашого опорника під Новотроїцьким, тому українські воїни змушені були відкрити вогонь у відповідь зі штатного протитанкового гранатомета, йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

"Противник намагався піти у штурм, але його дії були припинені на самому початку", - прокоментував провокацію прес-офіцер сектору "М" Віталій Кирилов.

"Спочатку відкрили снайперський вогонь по нас, потім кулеметний. Потім з БМП-1. По наших позиціях відкрили вогонь – так ми ж маємо дати якусь відповідь", - конкретизує військовослужбовець 41-го батальйону з позивним "Шара".

Оборонці України використали зброї станковий гранатомет, автоматичний гранатомет та великокаліберний кулемет. Свій постріл і влучання військові навіть встигли зафільмувати.

"Результата ми не бачили, тільки чули, що командир по рації дуже бурно висловлювався" - розповідають солдати.

Українським солдатам вдалося знищити ворожий БМП

Українським солдатам вдалося знищити ворожий БМП

Вони припускають, що ворог так і не зрозумів, звідки його накрило. Бо це вже друга БМП, знешкоджена українськими військовими поблизу Новотроїцького за цей місяць. Докази українські солдати вже передали до штабу.

"Відео – це тільки один із доказів. Хоча й дивно казати про докази, коли говориш про війну, а не про виправдання себе", - зізнається боєць Мартин Брест.

За збиту ворожу техніку українські військові мали б отримати гроші. Та коли вони зможуть розраховувати на премію – наразі невідомо.

Минулої доби бандформування 33 рази застосовували зброю проти українських підрозділів. Як і зазвичай, левова частина таких епізодів припадає на темну пору доби.

На маріупольському напрямку бойовики з автоматичних станкових гранатометів вели вогонь по українських опорних пунктах поблизу Гнутового та Березового. 
В районі Зайцевого, що неподалік Горлівки, по українських воїнах відкривав вогонь снайпер противника.

Кореспондент ТСН Наталя Нагорна

Повʼязані теми:

Наступна публікація