На Донеччині затримали терориста "ДНР", який за гроші воював у Дебальцевому

За свою "роботу" чоловік отримував 4-5 тисяч гривень.

Правоохоронці Дружківської поліції затримали 21-річного місцевого мешканця, який за гроші брав участь у бойових діях в зоні АТО на боці так званої "ДНР".

На початку травня 2014 року чоловік пішов на блокпост Донський, повідомляє прес-служба Нацполіції. Там в його обов'язки входило здійснення контрольно-пропускного режиму та незаконна перевірка документів у водіїв.

Згодом він переїхав в Донецьк і вступив до батальйону "Восток".

Зазначається, що протягом останніх двох років чоловік брав участь у бойових діях в Дебальцевому та на Савур-могилі. За свою "роботу" чоловік отримував 4-5 тисяч гривень.

"На початку лютого 2016 року між хлопцем та його польовим командиром стався конфлікт. Після цього він змушений був залишити лави бандформування та зникнути", - йдеться у повідомленні.

Пізніше правопорушник працював будівельником на одному із заводів Маріуполя. Згодом, наприкінці жовтня, повернувся до Дружківки, де його й затримали.

Чоловікові загрожує позбавлення волі терміном від 10 до 15 років. 

Нагадаємо, раніше Служба безпеки України викрила та ліквідувала агентурну мережу терористів, що орудувала на ДонеччиніЗа вказівкою бойовиків "ДНР" вони збирали інформацію про склад, озброєння та пересування українських підрозділів в зоні проведення АТО. 

Повʼязані теми:

Наступна публікація