На кордоні схопили мінометницю "ЛНР", яка обстрілювала українських бійців в Дебальцевому

На кордоні схопили мінометницю "ЛНР", яка обстрілювала українських бійців в Дебальцевому

На кордоні схопили мінометницю "ЛНР", яка обстрілювала українських бійців в Дебальцевому

Мінометниця "ЛНР" / Фото: СБУ

Вона пройшла вишкіл в навчальних центрах бойовиків, розташованих у містах Стаханів та Алмазне. 

Співробітники військової контррозвідки СБ України разом із військовослужбовцями Харківського прикордонного загону затримали представницю терористичної організації "ЛНР" під час спроби переходу державного кордону.

Про це йдеться в повідомленні СБУ.

Згідно з даними силовиків, громадянка України, уродженка Ростовської області РФ на прізвисько "Ксенія" приєдналася до терористів у вересні 2014 року разом зі своїм громадянським чоловіком.

Вона пройшла вишкіл в навчальних центрах бойовиків, розташованих у містах Стаханів та Алмазне. У складі одного з угруповань бойовиків в ролі мінометниці вела бойові дії проти українських підрозділів у районі н.п. Степанівка та Дебальцеве.

"Перетинаючи державний кордон України, жінка надала прикордонникам паспорт громадянки т.зв. "ЛНР" та пояснила, що український паспорт знищила її донька, яка також є активною прихильницею "руського міра". Мету своєї поїздки до України вона пояснила укладанням шлюбу з новим громадянським чоловіком", - йдеться в повідомленні.

Під час огляду правоохоронці вилучили у мінометниці посвідчення "народної дружини Луганщини" та особистий металевий жетон "ВС новороссии".

Поліція відкрила кримінальне провадження за ч. 2 ст. 260 (участь у діяльності не передбаченихзаконом воєнізованих або збройних формувань) Кримінального кодексу України. 

Раніше повідомлялося, що у Верхньоторецькому на Донеччині Служба безпеки України спільно з прикордонниками та працівниками поліції затримала бойовика угруповання "Восток" терористичної організації "ДНР". Терорист на прізвисько "Чирик" протягом березня-листопада 2015 року брав активну участь у бойових діях проти українських військових. Через жорстке ставлення ватажків, застосування зброї до членів угруповання, затримання виплат бойовик самовільно залишив спільників та повернувся додому, де переховувався від правоохоронців.

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація