На Луганщині бійці знищили вогневу точку бойовиків

На Луганщині бійці знищили вогневу точку бойовиків

На Луганщині бійці знищили вогневу точку бойовиків

Українська БМП розстріляла ворожий вогневий пункт з 30-міліметрової гармати.

Вогневу точку бойовиків, з якої ті тривалий час обстрілювали українські позиції, знищили бійці на Луганщині. Військові кажуть, противник висунув на передову одразу декілька кулеметів та мінометний розрахунок. Точку знешкодили всього за кілька хвилин, йдеться в ТСН.12.00. 

Бойовики облаштували вогневу точку, з якої обстрілювали українські позиції, в сірій зоні. За словами бійців, терористи працювали з кулеметів та гранатометів, ще ближче перекинули мінометний розрахунок. Згодом задіяли і заборонену артилерію.

Поряд з одним з будинків лягло одразу два снаряди від 152-міліметрової САУ. Стіна практично повністю посічена осколками. Цього разу обійшлося без втрат, але так буває далеко не завжди, кажуть військові.

"Незаконні збройні формування підібрались до наших позицій практично впритул, зробили там укріплення і вели вогонь", - розповідає речник 93 бригади Віолета Бородіна.

Бійці не витримали. До вогневої точки бойовиків наша БМП підійшла максимально близько.

На Луганщині українські військові знищили вогневу точку бойовиків

На Луганщині українські військові знищили вогневу точку бойовиків

Українська БМП розстріляла ворожий вогневий пункт з 30-міліметрової гармати. Вочевидь, влучили точнісінько – після атаки бойовики від люті годину гатили по наших позиціях з інших точок.

Комнадир БМП Ромео сам з Луганська. Понад усе мріє знову побачити рідне місто. До нього лише півсотні кілометрів. Але наразі змушений протистояти терористам.

У бригаді кажуть, до обстрілів з боку бойовиків із забороненої зброї вже звикли. Але терпінню теж є межа.

Заборонену зброю українські військові не використовують. Але гідно відповісти можуть і з дозволеної. У бригаді обіцяють представити екіпаж БМП до нагородження.

Повʼязані теми:

Наступна публікація