На Луганщині бойовиками керує полковник РФ, причетний до розстрілу родини у Гюмрі

На Луганщині бойовиками керує полковник РФ, причетний до розстрілу родини у Гюмрі

На Луганщині бойовиками керує полковник РФ, причетний до розстрілу родини у Гюмрі

Російський полковник (зліва) особисто знайомий із Путіним / Фото: Головне управління розвідки Міністерства оборони України

До участі у війні на Донбасі Рузинський провокував загострення азербайджано-вірменського конфлікту.

Українська розвідка встановила особу військовослужбовця РФ, який командує бригадою бойовиків у Луганську.

Про це повідомила прес-служба Головного управління розвідки МО України. 

"Встановлено особистість командира 2 окремої мотострілецької бригади 2 АК Центру територіальних військ Південного військового округу ЗС РФ – полковника Нєфьодова. За наявною інформацією, ним виявився полковник ЗС РФ Рузинський Андрій Юрійович", - йдеться у повідомленні.

У розвідці вдалося встановити, що попереднім місцем служби полковника Рузинського був контингент ЗС РФ на території Вірменії у місті Гюмрі. Більше того, нинішній командир бойовиків був особисто причетним до розстрілу вірменської родини.

"Перебуваючи на посаді командира 102 військової бази ЗС РФ (Гюмрі) Рузинський провокував загострення азербайджано-вірменського конфлікту, заявляв про необхідність силового вирішення Нагірно-Карабаського конфлікту та, зокрема, був особисто причетний до ситуації із розстрілом військовослужбовцями його частини вірменської родини", - повідомили  у розвідці.

Наразі відомо, що Рузинський "за досягнуті високі показники у своїй діяльності на Сході України" розглядається командуванням ЗС РФ на посаду начальника штабу 2 АК.

Нагадаємо, що шість осіб із родини Аветисян, серед яких дворічна дитина, були вбиті в Гюмрі 12 січня 2015 року. Шестимісячний Сергій Аветисян був госпіталізований з ножовим пораненням у важкому стані і помер 19 січня. В їхньому вбивстві звинувачується російський солдат-строковик Валерій Пермяков, який служив у 102-й російській військовій базі в Гюмрі. 22 січня Пермякова допитали слідчі слідчого комітету Вірменії. За день до цього він визнав себе винним у вбивстві.

Моторошний злочин розбурхав досі проросійську країну і вивів людей на масові акції протестуТраурна хода переросла в акції протесту – вірмени виходили вимагати покарання для росіянина за їхніми законами та відповідальності на цій землі. Пізніше акція протесту була під військовою частиною. Поліція доклала надзусиль, аби зупинити штурм розлючених чоловіків, що вимагали видати затриманого росіянина Пермякова вірменському правосуддю.

Повʼязані теми:

Наступна публікація