На Луганщині бойовики "наростили м'язи" та наблизилися до українських позицій

На Луганщині бойовики "наростили м'язи" та наблизилися до українських позицій

Бойовики продовжують тримати в напрузі українських воїнів на Луганщині / Фото: Reuters

Військові кажуть, що ворог збільшився кількісно та закріпився на лінії розмежування.

У районі Кримського в Луганській області більше тижня панує повне перемир'я. За цей час українські військові добряче допомогли місцевим мешканцям із перевозкою продуктів і медикаментами, йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

Одному хворому на цукровий діабет хлопчику вояки самі скинулися грошима, купили та привезли інсулін. Бо лише в мороз до селища взагалі можна проїхати – у відлигу або дощі підмерзла дорога розкисає і стає непроїзною.

На інше витрачають час перемир'я бойовики "ЛНР". Вони закріплюються на власних позиціях і просувають їх уперед. Спостережний пункт вони обладнали на 400 м ближче – тепер противників розділяє всього 800 метрів. Перешкодити цьому українські бійці не могли, бо наказу стріляти не отримали.

"За останні два місяці їхня кількість суттєво збільшилася на тих позиціях. Якщо там в середньому було до роти – зараз можливо, що там присутній, фактично, батальйон", - розповів заступник командира одного з батальйонів 24-ї бригади з позивним "Мартен".

Як повідомлялося, в суботу на Донбасі нараховано 11 випадків порушення режиму "повної тиші". Про це йдеться в оперативному зведенні прес-центру штабу АТО. Провокативний вогонь по позиціях Збройних Сил України проросійські найманці вели переважно в районі Донецького летовища.

У п'ятницю на Донбасі на вибуховому пристрої підірвався один український військовий. Ще один отримав поранення під час бойових дій.

Нещодавно що в СБУ назвали кількість кадрових військових Росії, які зараз перебувають на Донбасі. За даними української спецслужби, військовий контингент РФ налічує 8,5 тис. чоловік.

Кореспондент ТСН Євгеній Агарков

Селище Кримське на Луганщині опинилося в ізоляції через розбиту дорогу

Селище Кримське на Луганщині опинилося в ізоляції через розбиту дорогу

Повʼязані теми:

Наступна публікація