На Луганщині бойовики обстріляли позиції бійців АТО протитанковою ракетою

На Луганщині бойовики обстріляли позиції бійців АТО протитанковою ракетою

Бойовики вгатили по українських позиціях із ПТКР / Фото: Reuters

За словами Туки, терористи складають "іспити", стріляючи по військових.

Бойовики "ЛНР" накрили вогнем позиції українських бійців у районі села Кримське на Луганщині.

Про це повідомили у прес-службі Луганської обласної військово-цивільної адміністрації.

"28 січня, о 7:00 з боку с. Сміле (підконтрольне так званій "ЛНР") терористи обстріляли протитанковою ракетою (ПТКР) та зі стрілецької зброї позиції 24-ї окремої механізованої бригади в районі с. Кримське Новоайдарського району", - йдеться у повідомленні.

Наразі інформація про постраждалих та руйнування відсутня.

Як зазначив очільник Луганщини Георгій Тука, у такий спосіб, незважаючи на порівняну тишу, терористи окремими групами складають так звані "іспити" ДРГ, обстрілюючи українських військових.

Нагадаємо, ситуація в зоні проведення АТО продовжує загострюватися, не зважаючи на пропозиції представника Росії в Трьохсторонній контактній групі на переговорах в Мінську Бориса Гризлова про повне припинення вогню. Щодня в штабі АТО повідомляють про десятки обстрілів, які терористи ведуть по позиціях військових. Так, 28 січня бойовики 71 раз відкривали вогонь по позиціях українських військових, 27 січня - 40 разів, 26 січня - 66 разів, 25 січня - 44 рази, 24 січня – 29 разів. Вони застосовують 82-мм та 120-мм міномети, танки, гранатомети, зенітні установки та озброєння БМП. Особливо зухвалим актом став навмисний обстріл 16 січня автомобіля Спеціальної Моніторингової Місії (СММ) ОБСЄ.

МЗС України у своїй заяві поклало всю відповідальність за ситуацію на Донбасі на Росії, яка ретельно керує діями бойовиків.

Повʼязані теми:

Наступна публікація