На Луганщині обстріляли спостерігачів ОБСЄ

На Луганщині обстріляли спостерігачів ОБСЄ

Фото: УНІАН

По спостерігачах відкрили вогонь з відстані 50 метрів.

Спостерігачі моніторингової місії ОБСЄ потрапили під обстріл зі стрілецької зброї у Новоолександрівці на Луганщині.

Обстріл стався у суботу, 20 серпня, о 16.44, коли у селищі сідав безпілотник ОБСЄ, повідомляє прес-служба організації.

Вогонь вівся з лісосмуги з відстані приблизно 50 метрів на захід. Спостерігачі почули принаймні п'ять пострілів.

"Почувши постріли, чотири спостерігачі,  які стояли між двома транспортними засобами СММ, відразу ж лягли на землю і поповзли назад до однієї з автівок, перш ніж швидко покинути зону обстрілу", - йдеться у повідомленні.

Спостерігачі ОБСЄ покинули місце пригоди протягом двох хвилин. Внаслідок інциденту ніхто не постраждав, ні транспортні засоби, ні безпілотник не отримали пошкоджень.

В ОБСЄ зазначили, що БПЛА пролітав над найближчими позиціями Збройних Сил України, розташованими приблизно в 900 м на захід від місця розташування спостерігачів. Найближчі відомі позиції бойовиків "ЛНР" розташовані приблизно в 1-1,5 км на схід від спостерігачів. Патруль СММ розташовувався на високій місцевості і був вельми помітний, зазначили в ОБСЄ.

Нагадаємо, що раніше бойовики "ДНР" заблокували два автомобілі співробітників спеціальної моніторингової місії ОБСЄ на Донбасі і погрожували їм. Співробітники місії помітили сліди БМП, що вели на південь. 

Наприкінці червня Міністерство закордонних справ України звинуватив Кремль і проросійських бойовиків на Донбасі у спробі залякати спостерігачів ОБСЄ. Так українське зовнішньополітичне відомство відреагувало на обстріл патруля ОБСЄ, який відбувся 22 червня в селищі Водяне Донецької області.

Повʼязані теми:

Наступна публікація