На Луганщині затримали бойовика, який причетний до збиття українського літака

На Луганщині затримали бойовика, який причетний до збиття українського літака

На Луганщині затримали бойовика, який причетний до збиття українського літака

Затриманий бойовик / Фото: СБУ

СБУ проводить невідкладні оперативно-слідчі дії.

Працівники Служби безпеки України спільно з поліцією затримали в місті Суходільськ на Луганщині бойовика, якого підозрюють у причетності до збиття українського літака Ан-26. Після того його пілота терористи схопили та передали російським військовим.

Про це передає прес-служба СБУ.

"Місцевий мешканець входив до так званої "9-ї роти Суходольського ополчення" терористів. Він брав участь у бойових діях у районі населених пунктів Ізварине, Піонерське, Весела Гора та Королівка. Саме його незаконним збройним формуванням був збитий український повітряний транспорт АН-26, пілота якого терористи захопили та передали російським військовим. Бойовик утримується під вартою, буде відкрито кримінальне провадження за ст. 260 Кримінального кодексу України. Тривають невідкладні оперативно-слідчі дії", – ідеться в повідомленні.

"Мене призначили зв'язковим. Працюючи там, я неодноразово бачив військових Російської Федерації та російську техніку, які постійно прибували. Зізнаюся, я повірив у російську пропаганду і був вірним ідеям "руського міра". Але через кілька місяців я почав розчаровуватися. Росіяни, які приїжджали, військові, ставились до нас як до скоту. Нам не платили платню. Усього кілька разів видавали пайки. Солдати Російської Федерації почали чинити свавілля. Я зрозумів, що суть "руського міра" – хаос і війна. Я каюся в тому, що допомагав бойовикам. Закликаю усіх луганчан закінчувати все це. Це не наша війна – потрібно жити у мирі", – зізнається на камеру затриманий.

Повʼязані теми:

Наступна публікація