На Маріупольщині бойовики навмисно гатять по будинках місцевих, аби залякати

На Маріупольщині бойовики навмисно гатять по будинках місцевих, аби залякати

Фото: Прокуратура Донецької області

Окупанти запускають навіть "Гради" і вже кілька днів не припиняють гатити і по мирних людях.

Маріупольщина потерпає від обстрілів. Бойовики б'ють не лише по наших укріпленнях, а й по будинках місцевих, знаючи, що там військових немає. У такий спосіб проросійські найманці залякують місцевих.

Про це йдеться у сюжеті програми ТСН.19:30.

Усі біжать, журналісти добираються навшпиньках до однієї з позицій. Відомо, що у цих краях сьогодні зазнав поранення один армієць. Сюди, тому що з Докучаєвська ворог уже кілька днів направляє щільний вогонь.  

Вносити у протокол обстріли, до військових приїхала і наглядова місія.

"Було багато і зараз нам треба провести фіксацію цих обстрілів", – каже представник наглядової місії з позивним "Алекс".

Уперед йти більше не можна. За кілька сот метрів – уже ворог. Тому щоб побачити злочини терористів – військові далі ведуть кореспондентів секретною стежкою.

До позицій ще далеко, а хлопці отаким же шляхом доставляють і воду і боєприпаси. Також на канатах вони витягають собі навіть колоди для бліндажів.

"Останні дні обстрілюють – техніку гнати не можна. Ну так у рюкзачку на плечах несемо хліб. Ми уже три дні на дієті", – розповідає боєць ЗСУ з позивним "Бородач".

Обстріли зросли бо терористів уже кілька тижнів як замінили кадрові найманці.

"Вони вираховують наші вогневі точки. Намагаються вирахувати, скільки в нас тут особового складу після звільнення шостої хвилі, тому постійно працюють розвідувальні групи", – зазначає прес-офіцер ЗСУ Іван Бурдюг.

Метрів за 300 ворог виставив російський прапор і навіть не приховує – на ротацію зайшли кадрові війська. Серед окупантів заїжджають і жінки. У найманців вони, кажуть солдати, часто працюють снайперами.

"В нових кіморах іде не капюшон, а трикутник. Вона підняла трикутник і волосся аж до плеч", – повідомив боєць з позивним "Кардан".

По цих хлопцях, на щастя, поки що не стріляють з артилерії, тут у ворога інші завдання, але ця ділянка фронту радше виняток. На більшості лінії розмежування окупанти не припиняють стріляти зі ствольної артилерії. Запускають навіть "Гради" і вже кілька днів не припиняють гатити і по мирних людях. Красногорівка вже кілька днів здригається і на військових позиціях і в мирних хатах.

На околиці Маріуполя бойовики б'ють по будинках місцевих для залякування

На околиці Маріуполя бойовики б'ють по будинках місцевих для залякування

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація