На передовій позиції біля Бахмутки військові в бліндажі встановили плазму і дивляться футбол

На передовій позиції біля Бахмутки військові в бліндажі встановили плазму і дивляться футбол

На Луганщині бійці під час перемир'я готуються до нової оборони

У полі в кілометрі від ворога українські бійці примудряються зробити свій побут цікавішим і приємнішим.

Українські військові на Луганщині використовують час перемир'я для того, щоб якомога ліпше підготуватися до можливого наступу ворога. Бійці укріплюють свої позиції та облаштовують побут, ідеться в сюжеті ТСН.19:30.

На найближчій позиції до втраченого в січні 31-го блокпосту на Бахмутці вартують десантники 80-ої бригади та бійці 24-ої бригади.

Ворог у кілометрі від них, фігури людей можна побачити неозброєним оком. У біноклі сторони уважно спостерігають одна за одною.

"Максимум, скільки нараховували – 140 чоловік", - розповів про чисельність позиції противника командир роти 24-ої бригади з позивним "Сармат".

Блокпост бойовиків у вигіднішій позиції – на узвишші. З нього краще видно розташування українських укріплень. Бійці кажуть, що в останні дні перед припиненням вогню обстріли були особливо прицільні та дошкульні. Траплялися навіть прямі влучання в бліндажі.

Тому схованки тепер зміцнюють якнайкраще. А ще примудрилися облаштувати у своєму бліндажі стаціонарний телефон та навіть плазму – подарунок небайдужих. По телевізору тепер переважно дивляться футбольні матчі.

Однак зовсім розслаблятися ворог не дає. Часом бойовики нагадують про себе вогнем зі стрілецької зброї.

"Два дні тому стріляли з кулеметів короткими чергами. Кулі метрів 50 над головою летіли. Просто лякали", - розповів один із українських бійців.

Як уже повідомлялося, десантники 80-ої бригади провели навчання зі стрільбою в зоні АТО.

Кореспондент ТСН Євгенія Цвєтанська

29 блокпост українського війська на Бахмутці обстріляли з мінометів

29 блокпост українського війська на Бахмутці обстріляли з мінометів

Повʼязані теми:

Наступна публікація