Напад диверсантів під Новотроїцьким і двоє загиблих силовиків. Мапа АТО

Напад диверсантів під Новотроїцьким і двоє загиблих силовиків. Мапа АТО

Фото: Reuters

Бійці підірвалися на міні. 

Протягом минулої доби епіцентром бойових дій була Авдіївка на Донеччині, загинули двоє силовиків і двоє отримали поранення. Про це під час брифінгу повідомив речник Адміністрації президента з питань АТО Андрій Лисенко.

На Луганському напрямку найгарячіше було в районі Трьохізбенки. Окупанти застосували 82-мм міномети, тому сили АТО відкрили вогонь у відповідь. Перестрілка тривала більше години.

На Донецькому напрямку найбільше порушень режиму припинення вогню було зафіксовано біля Авдіївки. Минулої доби ворожі сили неодноразово застосовували важке озброєння – міномети, танки, БМП, а також 152-мм артилерію (САУ). Вогонь вівся з боку Ясинуватої та її околиць. Неспокійно було також на Світлодарській дузі та в Зайцевому – тут  противник підтягнув на передову великі сили та важке озброєння (міномети та БМП). Вогонь вели і ворожі снайпери.

Загалом на Донецькому напрямку протягом доби нарахували 28 обстрілів українських позицій з боку бойовиків.

На Маріупольському напрямку сили АТО відбили напад ворожої ДРГ під Новотроїцьким. Ще дві ворожих провокації сталися біля Мар'їнки.

Двоє українських військових, рухаючись на вантажівці, загинули внаслідок підриву на міні, ще двоє  – отримали поранення в ході обстрілів під Луганським та Авдіївкою.

Також два дні тому в американському місті Нью-Хейвен помер військовослужбовець ЗСУ, який проходив лікування у місцевій клініці. Він отримав важке поранення ще в листопаді 2014 року  Щастя Луганської області.

Як повідомлялося раніше, протягом минулої доби бойовики активізували обстріли та наблизилися до позицій АТО. Всього зафіксовано 32 обстріли позицій ЗСУ, 28 з них - на донецькому, 2 - на маріупольському та - 1 на луганському напрямках. 

Повʼязані теми:

Наступна публікація