"Не буде прощення". Порошенко вручив посмертні ордени "Золота Зірка" матерям загиблих героїв АТО

Глава держави пообіцяв, що бойовики відповідатимуть за смерть українських бійців - Брановицького та Колодія.

Президент України Петро Порошенко вручив ордени "Золота Зірка" Героя України матерям двох загиблих Героїв АТО - солдата Ігоря Брановицького та капітана Сергія Колодія.

Про це повідомляє прес-служба глави держави.

Солдат Брановицький під час оборони Донецького аеропорту, перебуваючи в оточенні, особистим прикладом мобілізував особовий склад на виконання завдання, незважаючи на складність обстановки та численні втрати. В ніч з 20 на 21 січня 2015 року солдат Брановицький прикрив відхід бійців батальйону з вщент зруйнованої будівлі Нового терміналу та, намагаючись врятувати поранених, які там залишалися, потрапив у полон, йдеться в повідомленні.

"Завдяки героїзмові Ігоря, десятки українських поранених воїнів вдалося врятувати. Під час допитів, у порушення усіх міжнародних конвенцій за особисту незламність та непокору терористам, Ігор був особисто застрелений одним з нелюдів-бандитів з позивним "Моторолла", - сказав президент.

"Не буде прощення. I цей нелюд буде притягнутий до відповідальності. Він відповість за смерть українського Героя", - запевнив Порошенко.

Капітан Колодій Сергій Володимирович також обороняв Донецький аеропорт. 28 серпня 2014 року на бойовій машині піхоти вступив у нерівний бій з російськими танками. "Ціною власного життя він врятував життя 20 військовослужбовцям, забезпечивши їм можливість відійти з оточеного опорного пункту", - сказав Порошенко.

Президент також зауважив, що, на щастя, про цих людей вже складаються легенди, пишуться книги, знімаються фільми. "І дуже важливо, щоб на прикладі наших Героїв виховувалися майбутні покоління українців", - наголосив він.

Мати Героя Ігоря Брановицького Ніна Костянтинівна сказала: "У нашому гімні є слова "душу й тіло ми положим…". Вони поклали свою душу за нас і наше завдання – продовжити їх справу, щоб ці втрати не були марними, щоб наші діти могли жити в незалежній і вільній країні, де права кожного громадянина були б захищеними".

Нагадаємо, в серпні за мужність та героїзм, проявлені під час проведення АТО, двоє офіцерів Повітряних Сил посмертно отримали звання Героя України - підполковник Дмитро Майборода та полковник Костянтин Могилко.

Повʼязані теми:

Наступна публікація