Непридатні російські ракети вбили кількох "ДНРівців" – Тимчук

Непридатні російські ракети вбили кількох "ДНРівців" – Тимчук

Фото: Reuters

Снаряд розірвався під час стрілянини. 

Кілька бойовиків "ДНР" загинули під час випробування несправних ракет, які надійшли від Генштабу ЗС Росії.

Про це повідомив нардеп та керівник групи військово-політичних досліджень "Інформаційний спротив" Дмитро Тимчук.

За даними парламентаря, більшість отриманих бойовиками ракет були із простроченим терміном експлуатації.

"Командування "1-го АК ДНР" висловило претензії ГШ ЗС РФ у зв'язку з поставкою на початку серпня цього року з Росії значної кількості протитанкових ракетних комплексів з протитанковими ракетами, більшість з яких виявилося не придатними до використання в зв'язку з закінченням терміну експлуатації. Зокрема, як сказано в закритому донесенні, при випробуванні цих ПТРК, в результаті розриву ракети під час стрілянини, загинуло кілька бойовиків", - йдеться у повідомленні Тимчука.

Також він написав, що керівники російського Генштабу дали військовим РФ вказівку не робити фото та відео знімання на окупованих територіях, аби уникнути можливого витоку інформації про їхню присутність в регіоні.

Тимчук також повідомив, що так звана "МДБ ДНР" проводить розслідування за фактом зникнення з одного із збройових складів бойовиків великої партії озброєння, включаючи близько 20 гранатометів. Російські куратори говорять про змову між місцевими кримінальними елементами з персоналом складу. Натомість в "МДБ ДНР" стверджують, що розкрадання вчинила "українська ДРГ".

Як повідомлялося раніше, 10 серпня бойовики угруповання "ДНР" обстріляли Мар'їнку, унаслідок чого поранення отримали двоє дітей. Обстріл стався в середу, близько 19.30. Бойовики з РПГ влучили у житловий будинок, в результаті поранені двоє дітей 2003 та 2008 років народження.

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація