Неспокійний донецький напрямок і вогонь у відповідь. Ситуація в АТО

Неспокійний донецький напрямок і вогонь у відповідь. Ситуація в АТО

Фото: Reuters

Неспокійно було й на Луганщині.

За добу, що минула російськими найманцями здійснено 30 обстрілів українських захисників, 7 з яких із забороненої Мінськими домовленостями зброї. Активність бойовиків в зоні проведення антитерористичної операції залишається високою на всіх напрямках оборони, а особливо на донецькому.

Про це у Facebook інформує прес-центр АТО.

Вогонь з мінометів, кулеметів та гранатометів бандформування вели по підрозділам Збройних Сил України в напрямку Зайцевого, Авдіївки, Верхньоторецького. Поблизу Луганського обстрілюючи українські позиції бойовики застосували озброєння БМП-1 та БПМ-2. А в районі Мар'їнки під прикриттям зброї різного калібру знову працювали ворожі снайпери. 


На маріупольському напрямку під вогонь з мінометів, гранатометів та протитанкового ракетного комплексу потрапили наші захисники в Широкіному. 


Неспокійно було й на Луганщині. Вогонь з гранатометів різних систем, кулеметів великого калібру і стрілецької зброї бойовики скерували по українських воїнах в районі Трьохізбенки. А в Станиці Луганській окрім укріплень сил АТО з такої ж зброї було обстріляно контрольно перепускний пункт в'їзду-виїзду.


Аби втримати натиск ворога, українські бійці змушені були 7 разів відкривати вогонь у відповідь, але виключно зі стрілецької зброї та гранатометів.

Нагадаємо, ситуація на Донбасі залишається напруженою. Бойовики раніше 9 разів обстріляли українські позиції. Бійці АТО змушені відкривати вогонь.

Повʼязані теми:

Наступна публікація