Ніч у зоні АТО: бойовики посилили обстріли біля Горлівки та Донецька

Ніч у зоні АТО: бойовики посилили обстріли біля Горлівки та Донецька

Найманці дедалі частіше вдаються до мінометних обстрілів / Фото: Reuters

Найманці дедалі частіше відкривають вогонь із мінометів.

За минулу добу бойовики на Донбасі 56 разів обстріляли позиції українських військ.

Про це станом на ранок вівторка, 2 лютого, інформує на своїй сторінці у Facebook прес-центр АТО.

Зокрема, найнапруженішою ситуація була неподалік Горлівки та у передмістях Донецька. 

Противник застосував гранатомети різних систем та великокаліберні кулемети по українських опорних пунктах в Опитному, Авдіївці, Мар'їнці та шахті Бутівка. В районі Пісків ворог також вів вогонь з мінометів.

Водночас, біля Горлівки бойовики, використовуючи також гранатомети, великокаліберні кулемети та стрілецьку зброю, дедалі частіше вдаються до мінометних обстрілів.

Так, українські опорні пункти в Зайцевому та Майорську 6 разів були обстріляні з мінометів калібру 120-мм, забороненого Мінськими домовленостями.

"У зв'язку з тим, що вночі противник посилив обстріли Зайцевого та вів вогонь із різних вогневих позицій декількома мінометними розрахунками, керівництво сил АТО в Донецькій та Луганській областях, для убезпечення мешканців, змушено оголосити про тимчасове закриття контрольного пункту в'їзду/виїзду Зайцеве", - наголосили в штабі.

 

Зведення прес-центру штабу АТО станом на 06:00 годину 02 лютого 2016 року:Проросійські бандформування продовжують обс...

Опубліковано Прес-центр штабу АТО 1 лютого 2016 р.

Ситуація в зоні проведення АТО продовжує загострюватися, не зважаючи на пропозиції представника Росії в Трьохсторонній контактній групі на переговорах в Мінську Бориса Гризлова про повне припинення вогню. Щодня в штабі АТО повідомляють про десятки обстрілів, які терористи ведуть по позиціях військових. Так, 1 лютого бойовики 56 разів відкривали вогонь по позиціях українських військових, 31 січня - 53, 30 січня - 12 разів, 29 січня - 36 разів. Вони застосовують 82-мм та 120-мм міномети, танки, гранатомети, зенітні установки та озброєння БМП. Особливо зухвалим актом став навмисний обстріл 16 січня автомобіля Спеціальної Моніторингової Місії (СММ) ОБСЄ.

МЗС України у своїй заяві поклало всю відповідальність за ситуацію на Донбасі на Росії, яка ретельно керує діями бойовиків.

Повʼязані теми:

Наступна публікація