Ніч у зоні АТО: бойовики відкрили вогонь із заборонених 120-мм мінометів біля Горлівки

Ніч у зоні АТО: бойовики відкрили вогонь із заборонених 120-мм мінометів біля Горлівки

Бойовики відкрили вогонь із заборонених 120-мм мінометів / Фото: Getty Images

Найманці півсотні разів обстріляли військових за добу.

За минулу добу бойовики на Донбасі 55 разів обстрілювали позиції сил АТО, дедалі частіше застосовуючи міномети.

Про це станом на ранок середи, 3 лютого, інофрмує на своїй сторінці у Facebook прес-центр АТО.

Зокрема, на околицях Донецька по українських опорних пунктах в Пісках, Опитному та Авдіївці, окрім гранатометів та стрілецької зброї, ворог вів вогонь з мінометів калібру 82-мм. В районі Мар'їнки працював ворожий снайпер.

Крім того, з настанням сутінок противник поновив інтенсивні обстріли в Майорську та Зайцевому. Бойовики застосували гранатомети та міномети калібру 120-мм.

Неподалік Красногорівки окупанти вели вогонь із мінометів та великокаліберних кулеметів.

Ситуація в зоні проведення АТО продовжує загострюватися, не зважаючи на пропозиції представника Росії в Трьохсторонній контактній групі на переговорах в Мінську Бориса Гризлова про повне припинення вогню. Щодня в штабі АТО повідомляють про десятки обстрілів, які терористи ведуть по позиціях військових. Так, 2 лютого бойовики 55 разів відкривали вогонь по позиціях українських військових, 1 лютого - 56, 31 січня - 53 разів, 30 січня - 12 разів. Вони застосовують 82-мм та 120-мм міномети, танки, гранатомети, зенітні установки та озброєння БМП. Особливо зухвалим актом став навмисний обстріл 16 січня автомобіля Спеціальної Моніторингової Місії (СММ) ОБСЄ.

МЗС України у своїй заяві поклало всю відповідальність за ситуацію на Донбасі на Росії, яка ретельно керує діями бойовиків.

Повʼязані теми:

Наступна публікація