Ніч у зоні АТО: бойовики зосередили обстріли в передмістях Донецька та Горлівки

Ніч у зоні АТО: бойовики зосередили обстріли в передмістях Донецька та Горлівки

Бойовики зосередили обстріли в передмістях Донецька та Горлівки / Фото: Reuters

Найманці б'ють з усіх видів зброї.

За минулу добу бойовики на Донбасі 50 разів відкривали вогонь по позиціях сил АТО.

Про це станом на ранок четверга, 11 лютого, інформує на своїй сторінці у Facebook прес-центр АТО.

Зокрема, найбільш напружена ситуація зберігалася в передмістях Донецька та Горлівки, де з гранатометів та великокаліберних кулеметів ворог вів вогонь у Пісках, Опитному, Авдіївці та на шахті Бутівка.

Крім того, сім разів противних зі стрілецької зброї та гранатометів обстрілював Мар'їнку.

В районі Горлівки окупанти застосували міномети, гранатомети та великокаліберні кулемети. Опорні пункти в Троїцькому та Новгородському бойовики обстріляли з гранатометів різних систем, а в Майорську та Зайцевому окупанти відкривали вогонь з мінометів калібру 82 та 120 мм. Також мінометному обстрілу піддалися позиції сил АТО в Красногорівці, гранатометному – позиції біля Кодеми, Старогнатівки та Новогригорівки.

 

Зведення прес-центру штабу АТО станом на 06:00 годину 11 лютого 2016 року:Бойовики проросійських НЗФ продовжують пору...

Опубліковано Прес-центр штабу АТО 10 лютого 2016 р.

Ситуація в зоні проведення АТО продовжує загострюватися, не зважаючи на пропозиції представника Росії в Трьохсторонній контактній групі на переговорах в Мінську Бориса Гризлова про повне припинення вогню. Щодня в штабі АТО повідомляють про десятки обстрілів, які терористи ведуть по позиціях військових.

Так, 10 лютого бойовики 50 разів відкривали вогонь по позиціях українських військових, 9 лютого - 45 разів, 8 лютого - 45 разів, 7 лютого - 61 раз, 6 лютого - 47 разів. Вони застосовують 82-мм та 120-мм міномети, танки, гранатомети, зенітні установки та озброєння БМП. Особливо зухвалим актом став навмисний обстріл 16 січня автомобіля Спеціальної Моніторингової Місії (СММ) ОБСЄ.

МЗС України у своїй заяві поклало всю відповідальність за ситуацію на Донбасі на Росії, яка ретельно керує діями бойовиків.

Повʼязані теми:

Наступна публікація