Ніч у зоні АТО. Інтенсивність обстрілів уздовж усієї лінії розмежування різко зросла

Ніч у зоні АТО. Інтенсивність обстрілів уздовж усієї лінії розмежування різко зросла

Фото: Reuters

Двоє українських бійців загинули.

Ситуація у зоні проведення АТО залишається напруженою, кількість випадків відкриття вогню протягом минулої доби збільшилась, а з 18:00 інтенсивність обстрілів по всій лінії розмежування різко зросла.

Як йдеться у зведенні АТО, всього зафіксовано 58 обстрілів, з них 32 - на Маріупольському, 24 - на Донецькому напрямку та 3 - на Луганському.  Повідомляється, що російські окупаційні війська 18 разів використовували міномети, тричі артилерію та один раз танк.

"На Маріупольському напрямку найгарячіше було неподалік Павлополя, де ворог вів вогонь з мінометів, 122-мм самохідних артустановок, вів штурмові дії, а в районі Красногорівки близько 22.00 двічі по наших укріплення намагався влучити танк.  Позиції поблизу Мар'їнки, Тарамчука, Новотроїцького опинились під мінометним вогнем, а поруч Гнутового, Талаківки, Чермалика та Широкиного російські окупанти обстріляли з гранатометів різних систем та кулеметів великого калібру", - кажуть у штабі

Крім того, зі 122-мм самохідних артустановок незаконні збройні формування випустили чотири снаряди по населеному пункту Чермалик.

"На Донецькому напрямку супротивник по опорних пунктах поблизу Невельського, Пісків, Авдіївки, Верхньоторецького та Луганського вів вогонь з мінометів, а шахту Путилівську (Бутівка) обстрілював з важких мінометів та гармат калібру 152 мм.  У районі Світлодарської дуги російські окупаційні війська вели вогонь по наших укріпленнях з кулеметів великого калібру та автоматичних гранатометів", - інформують силовики, додаючи, що на Луганщині ворог не прицільно бив поруч Трьохізбенки та Нижньотеплого.

Також зазначимо, що двоє українських бійців загинули, а один поранений поблизу Маріуполя. Про це йдеться у сюжеті ТСН.Ранок.

Напередодні біля села Павлопіль бойовики відкрили артилерійський вогонь. Під час обстрілу на позиції українських військових висунулася диверсійна група. Зав'язався бій, де бійці й зазнали втрат.

Ще троє військових ЗСУ отримали поранення біля Зайцевого, що поблизу окупованої Горлівки. Звідти бойовики обстріляли опорні пункти з підствольних гранатометів та самохідних артилерійських установок. І як стало відомо ТСН, у ці хвилини з позицій на околицях Донецька до шпиталю везуть ще одного пораненого.

Нагадаємо, що минулої доби бойовики біля Новозванівки провокували сили АТО та відкривали вогонь з житлових кварталів Донецька.

Повʼязані теми:

Наступна публікація