Нові звання та ордени. Як у РФ дякують своїм генералам за Донбас

Нові звання та ордени. Як у РФ дякують своїм генералам за Донбас

Фото: Getty Images

Один із генералів-кадровиків російських військ навіть отримав орден "Мужності"

Українська розвідка визначила теперішні місця проходження служби та звання кадрових генералів ЗС Росії, які протягом 2014-2015 років брали участь у боях на Донбасі. Про це повідомили у Головному управлінні розвідки міністерства оборони.

Так, Гурульов Андрій Вікторович отримав звання генерал-лейтенанта після повернення на посаду командувача 58 Армії (Владикавказ) Південного ВО (Ростов-на-Дону) ЗС РФ. Гурульов в період з осені 2014 року до весни 2015 року був командиром 12 Командування резерву. А в березні цього року був нагороджений орденом "Мужності". Як зазначають у розвідці, Гурульова нагородили за "виконання злочинних наказів воєнно-політичного керівництва щодо організації збройної агресії проти України".

Фото: Головне управління розвідки Міністерства оборони України

Окрім того, генерал-майор Зусько Михайло Степанович командував 1 АК (Донецьк, Україна) 12 Командуванням резерву (на т.ч. Центр територіальних військ, Новочеркаськ, Росія) Південним ВО (Ростов-на-Дону) ЗС РФ. Після повернення в Росію його було призначено командувачем 49 армії Південного ВО ЗС РФ у місті Ставрополь.

Фото: Головне управління розвідки Міністерства оборони України

Генерал-майор Солодчук Валерій Миколайович брав участь у бойових діях проти України з осені 2014 року до кінця весни 2015 року. Солодчук командував 1 АК у Донецьку та 12 Командуванням резерву (на т.ч. Центр територіальних військ, Новочеркаськ, Росія) Південного ВО (Ростов-на-Дону).

Фото: Головне управління розвідки Міністерства оборони України

Нагадаємо, раніше міністерство оборони України встановило теперішні місця служби ще трьох російських кадрових генералів, які протягом 2014-2015 років брали участь у збройному конфлікті проти українських збройних сил на Донбасі. 

Тоді було визнечено місця проходження служби Кузовлєва Сергія Юрійовича, Юдіна Сергія Сергійовича та Цекова Олега Мусовича

Повʼязані теми:

Наступна публікація