Обмін полонених може бути заблокований до літа через Росію – Геращенко

Обмін полонених може бути заблокований до літа через Росію – Геращенко

Фото: УНІАН

У бойовиків немає бажання звільняти заручників.

Росія може заблокувати обмін полонених, намагаючись використати їх, щоб шантажувати Європу щодо зняття санкцій.

Таку думку висловила уповноважена президента України з мирного врегулювання конфлікту в Донецькій і Луганській областях Ірина Геращенко, передає DW.

"Нема бажання звільняти нікого, є бажання шантажувати Україну. Я не виключаю, що РФ планує шантажувати заручниками світ, щоб, можливо, ближче до дискусії в ЄС про санкції, звільнити заручників, і таким чином пробувати виторгувати зняття санкцій", - вважає Геращенко.

Нагадаємо, глава СБУ Василь Грицак заявив, що за даними спецслужби в заручниках у бойовиків в окремих районах Донецької та Луганської областей перебувають близько 130 українців.

Як повідомлялося раніше, у грудні 2015 ЄС на півроку подовжили санкції проти Росії, а США занесли в "чорні" списки більше ніж три десятки політиків і бізнесменів, що пов'язані з війною на Сході України, анексією Криму та Віктором Януковичем.

В новий "чорний список", опублікований 22 грудня американським Мінфіном, увійшли, зокрема, "Яндекс.Деньги", "Массандра" та Ялтинська кіностудія. Крім того, у переліку опинилися українська "дочка" Сбербанку, "Галс Девелопмент", "Оборонпром" і ряд інших військово-промислових компаній. У санкційному списку також "ВТБ 24" і ряд дочірніх підприємств ВТБ, Генбанк, Мособлбанк, Инресбанк та Крайинвестбанк.

В полоні бойовиків на Донбасі залишається 140 українських військових та цивільних

В полоні бойовиків на Донбасі залишається 140 українських військових та цивільних

Повʼязані теми:

Наступна публікація