Оборонці Авдіївки вперше за тривалий час провели спокійну ніч

Оборонці Авдіївки вперше за тривалий час провели спокійну ніч

Фото: Reuters

Втім, незвична тиша військових насторожує.

Минула ніч у промзоні біля Авдіївки була першою спокійною за тривалий час. Її тишу розірвали лише кілька пострілів із гранатометів, ідеться в сюжеті ТСН.19:30.

Десатники приголомшені тим, що ворог хоча б на кілька годин дійсно витримав режим перемир'я. Такої спокійної ночі в них не було кілька місяців. Незвична тиша військових насторожує. "Коли стріляють – воно якось спокійніше", - зізнається боєць 81-ї бригади Петро. Бійці звикли до іншого – пересувань у цілковитій темряві, аби не потрапляти на очі супротивнику, та постійних обстрілів.

Вперше за тривалий час бойовики перестали обстрілювати Авдіївську промзону

Вперше за тривалий час бойовики перестали обстрілювати Авдіївську промзону

Оборонці території сплять із автоматами в руках у понівечіній будівлі, котра продувається наскрізь холодним осіннім вітром. Із можливостей зігрітися – лише багаття та гарячий чай. Хлопці мріють нормально помитися, поголитися та лягти спати в людське ліжко. Але це колись, а просто зараз їх найбільше хвилює заборона відповідати на провокації ворога навіть із тієї зброї, яка є в бійців на руках. "З кулеметів уже два тижні не стріляємо", - кажуть військові. Та нарікають, що втрачають контроль над собою, коли від обстрілів ворога отримують поранення побратими, а командування забороняє стріляти у відповідь.

Роздратування військових переноситься на всіх, хто ухиляється від служби та не допомагає армії. Військові обурюються, що замість 25-річних відвідувачів нічних клубів на війну йдуть 50-річні дідусі. "Коли в поліцію на одне місце по 12-15 чоловік було, одного взяти – інших в армію. Нічого не роблять, ходять у формі новій красуються. Ось хай сюди приїдуть, це АТО – їхня задача, не наша", - кажуть військові. І додають, що добре служити десь у Києві, де війни немає та нічого не вибухає.

Наразі ж військові в Авдіївці турбуються не лише самими тільки бойовими діями, але й побутовими питаннями. На фронті різко похолодало, а буржуйки з дровами ще не завезли. Воїни пускають на дрова ящики з-під боєприпасів – дерево рубають сокирами.

Як повідомлялося, від опівночі в зоні проведення АТО сталося десять випадків порушення режиму тиші бойовикамиНа Донецькому напрямку найбільше обстрілів бойовиків прийшлося на Авдіївську промзону. Сепаратисти стріляли з гранатометів, кулеметів та стрілецької зброї.

Кореспондент ТСН Євгенія Цвєтанська

Повʼязані теми:

Наступна публікація