Оборонці Мар'їнки розповіли, як змушують ворога "міняти памперси"

Оборонці Мар'їнки розповіли, як змушують ворога "міняти памперси"

Фото: УНІАН

Військові застерігають українців від розслабленості та забування про війну.

У Мар'їнці минулої ночі терористи намагалися знайти слабкі місця української армії, проте дістали гідну відсіч. Багато бійців, що тримають там позиції, самі родом із Донецька і кажуть, що навчилися протистояти не лише місцевим шахтарям, а й чеченським найманцям і кадровим російським спецпризначенцям, ідеться в сюжеті ТСН.16:45.

Оборону в селищі ось уже два місяці тримає батальйон "Донбас-Україна". За цей час втратили двох загиблими і 40 пораненими, але з них 38 уже повернулися на позиції. Жодного разу не отримали бойові виплати, але кажуть, що стоять не за гроші. "Це мій дім, чого це Захарченко вирішив, що це його дім?", - питає житель довоєнного Донецька з позивним "Гайдукевич".

Військові у Мар'їнці відбили ворожі атаки та продовжують проявляти оптимізм і силу духу

Військові у Мар'їнці відбили ворожі атаки та продовжують проявляти оптимізм і силу духу

Витримувати напади ворога бійцям доводиться щоночі. "Сіра зона, противник не дає продихнути", - зізнається командир однієї з позицій на прізвисько "Марс". І додає, що не розуміє логіки атак терористів. "У нас тут висота домінуюча – я б не наступав", - каже він. А його підлеглі зізнаються, що постійно змушують ворога втікати. Хоч гаубиці та іншу важку зброю застосовувати неможна, для цього вистачає і гранатометів із кулеметами. "Якщо ворог починає нахабніти, то змушуємо памперси міняти", - каже боєць із позивним "Вітер".

Комбат переконує, що потужності батальйону "Донбас-Україна" вистачить і на значно складніші завдання. "Ми спроможні витримати до півтори бригади противника. І спроможні відбити танкові атаки", - каже командир В'ячеслав Власенко. А що це необхідно робити – не сумнівається донеччанин "Гайдукевич". "Раніше всі думали, що це останній день у їхньому житті, а тепер зрозуміли, що можна спокійно жити у містах великих, красивих. Мабуть, розслабилися. Але колись наступить день – і зустрінуться із зеленими чоловічками. І тоді будемо відбиватися на Говерлі, якщо ми їх тут не зупинимо", - попереджає воїн.

На початку серпня польське видання Gazeta Wyborcza повідомило, що Росія розгорнула армію на кордоні з Україною та може раптово вдарити на Київ. У РНБО та Міноборони говорять про два можливих сценарії подальшого розвитку подій на Донбасі. Перший, гібридний, по суті, нічим не відрізняється від реалій – провокації, перестрілки та маскування військової присутності РФ. А от другий – це повномасштабний наступ Росії. Розвідка твердить про загрозу проведення російськими військами штурмових дій на Донеччині в напрямку Слов'янська.

Кореспондент ТСН Наталя Нагорна

Повʼязані теми:

Наступна публікація