Обстріл Авдіївки: російська артилерія побила житлові будинки

Обстріл Авдіївки: російська артилерія побила житлові будинки

Фото: Reuters

Одного цивільного було поранено, військові не постраждали.

Ствольна артилерія, САУ та міномети вночі обстріляли позиції українських військових і житлові квартали Авдіївки. Люди, котрі нещодавно повернулися до своїх домівок у сподівання на мирні домовленості, знову пакують речі та тікають подалі від лінії розмежування з "ДНР", ідеться в сюжеті ТСН.19:30.

Військові давно навчилися визначати снаряди по звуку. Цієї ночі, казали, більшість пострілів були артилерійські. "Стрільба САУ. Самоходна артилерійська установка. Саме тоді ми чуємо свист. Коли міна – ти її вже чуєш, коли вона прилітає", - каже боєць "Санта". Наслідки обстріли були видні вже зранку. Снаряди влучали в житлові споруди мирних мешканців.

Одному з жителів Авдіївки знесло покрівлю хліву. На його подвір'я бойовики влучають уже втретє. "Ні скла, нічого. Пожежа. Уже ні меблів – в одних трусах залишився", - каже господар. Уся родина чоловіка в Донецьку. Він лишився сам – дивиться за будинком. Від обстрілів ховається у підвалі. Каже, сьогодні йому пощастило, бо могло бути значно гірше. "Газові балони. Це ще пощастило", - пояснює він.

Його сусіда буквально за 300 метрів ремонтує паркан. Снаряд розірвався перед його подвір'ям. Це господарство постраждало вчетверте. "Вікна, паркан, дах, будинок", - перераховує збитки власник житла. Один цивільний отримав поранення. Його забрали до лікарні з травмою ноги.

Українські військові показують ще з десяток вирв від снарядів забороненого калібру. Розповідають – ворог гатив дві години. "Це "Акація" прилетіла. 120 міліметрів", - кажуть вони. На щастя, військові пережили цю ніч без втрат. "Тому що всі сиділи в укриттях. Ми багато копаємо. Мало спимо – багато копаємо. Почало падати – почали чухатися, закопуватися, укріплюватися", - пояснюють бійці.

Днями у Красногорівці внаслідок обстрілів бойовиків постраждало двоє цивільних, зруйновано п'ять квартир. Минулої ночі під удар бойовиків потрапили українські позиції в Зайцевому поблизу Горлівки. Там ворог використовував увесь спектр забороненої зброї – від 82-го до 152-го калібру. Як повідомляє штаб АТО, загалом за добу було зафіксовано 46 обстрілів позицій ЗСУ, з них на Донецькому напрямку 22, на Маріупольському 16 та 8 на Луганському. По укріпленнях сил АТО ворог 30 разів застосовував міномети та 7 разів 122 та 152 мм артилерію.

Кореспондент ТСН Оксана Муляр

Мешканці Авдіївки ховаються від обстрілів у підвалах

Мешканці Авдіївки ховаються від обстрілів у підвалах

Повʼязані теми:

Наступна публікація