Обстріли із зенітних установок й залповий вогонь. Російські війська активізувалися в зоні АТО

Обстріли із зенітних установок й залповий вогонь. Російські війська активізувалися в зоні АТО

На окупованому Донбасі російські війська активізували обстріли / Фото: Getty Images

Крім того, зафіксовано активну роботу снайперів.

На окупованому Донбасі російські війська активізували обстріли позицій Збройних Сил України.

Як йдеться у повідомленні штабу АТО, упродовж минулої доби зафіксовано 91 випадок відкриття вогню: 46 на Донецькому, 25 на Луганському та 20 на Маріупольському напрямках.

Зокрема, на Донецькому напрямку протягом доби бойовики завдали одинадцять артилерійських ударів по Невельському, Авдіївці, Кераміку, Пісках, Зайцевому, Дачі та Кадемі, загалом випустивши понад чотири десятки снарядів калібру 152 мм та понад дві сотні – калібру 122 мм. Від Невельського до північного краю Світлодарської дуги використовували міномети різного калібру, гранатомети та великокаліберні кулемети, найактивніший мінометний вогонь вівся по позиціях у Кіровому, Троїцькому та по околицях Авдіївки. По захисниках Верхньоторецького та Луганського неодноразово застосували бронетехніку, у Луганському до того ж задіяли зенітні установки, по укріпленнях у Пісках та Кам'янці вели вогонь з танків. У Верхньоторецькому зафіксовано снайперську активність.

На Луганщині мінометний, гранатометний та кулеметний вогонь вівся по позиціях у Новоолександрівці, Кримському та Станиці Луганській. У Новозванівці, Попасній та Жовтому збройні провокації тривали з застосуванням гранатометів різних систем, у Золотому бойовики використали кулемети великого калібру, а у Жовтому задіяли БМП. Окрім того, у Новозванівці, Новоолександрівці, Золотому та Жовтому проявляли активність снайпери.

На Маріупольському напрямку на початку минулої доби бойовики відкрили вогонь з ракетної системи залпового вогню по Красногорівці. По позиціях у Широкиному вівся мінометний, гранатометний та кулеметний вогонь. У Красногорівці, Павлополі та Тарамчуку бойовики використали міномети, Мар'їнку обстрілювали з гранатометів та великокаліберних кулеметів, у Талаківці та Гранітному вели вогонь зі стрілецької зброї. По укріпленнях в Талаківці задіяли бойову машину піхоти. Також на цьому напрямку виявлено спробу повітряної розвідки.

Нагадаємо, Кремль минулого тижня привів у повну бойову готовність практично всі свої війська на західному кордоні Росії, оточивши Україну і Балтику: 100 тисяч військових, більше 10 тисяч одиниць озброєння і військової техніки, 60 надводних кораблів, і, що ще небезпечніше, – авіація: 468 літаків і 303 вертольота. Ракетні кораблі РФ зайняли позиції в Чорному і Каспійському морях. Пояснюють це заключним етапом підготовки до навчань "Кавказ-2016". Але українська розвідка застерігає, що мету навчань Кремль може змінити в будь-який момент і направити всю цю армаду на Київ. 

Селище Піски першим відчуло наслідки чергової російської "гуманітарки"

Селище Піски першим відчуло наслідки чергової російської "гуманітарки"

Повʼязані теми:

Наступна публікація