Обстріли Мар'їнки, Широкиного й Авдіївки. У Штабі розповіли про ситуацію в зоні АТО

Обстріли Мар'їнки, Широкиного й Авдіївки. У Штабі розповіли про ситуацію в зоні АТО

Широкине / Фото: УНІАН

Бойовики продовжують застосовувати заборонену Мінськими угодами зброю.

За минулу добу російські війська 11 разів відкривали вогонь по позиціях українських підрозділів: зафіксовано 8 випадків порушення "режиму тиші" на Маріупольському, 2 – на Луганському та 1 на Донецькому напрямках.

Про це повідомляє Штаб АТО.

На Маріупольському напрямку бойовики стріляли із гранатометів та великокаліберних кулеметів по Широкиному. Зі стрілецької зброї - по Мар'їнці, Водяному та Старогнатівці. Окрім того, поблизу Мар'їнки активізувався снайпер.

На Луганському напрямку російські війська відкривали вогонь з автоматичних станкових гранатометів по Богуславському, а по Новоолександрівці застосували стрілецьку зброю.

На Донецькому напрямку бойовики обстріляли Авдіївку зі 120-мм міномета, гранатометів та стрілецької зброї.
Збройні Сили України на провокації не відповідають, вогонь у відповідь не відкривають, наголошують у Штабі.

Згідно з повідомленням, у рамках надання допомоги місцевому населенню, військовослужбовці цивільно-військового співробітництва спільно з Міжнародною гуманітарною організацією "ADRA" доставили мешканцям населеного пункту Водяне понад 1000 літрів питної бутильованої води та вручили кожному з мешканців, а це півтора десятка людей, гуманітарну допомогу. Наразі у Водяному без води та світла залишаються мешкати у напівзруйнованих від пострілів російських військ будинках 8 сімей.

Нагадаємо, раніше у Генштабі повідомили, що Росія збирається створити на окупованих територіях Донбасу третій "армійський корпус" із тисяч військових

Повʼязані теми:

Наступна публікація