Обстріли з установок "Партизан" на Луганщині та підступні плани бойовиків у Комінтерновому. Мапа АТО

Обстріли з установок "Партизан" на Луганщині та підступні плани бойовиків у Комінтерновому. Мапа АТО

Бойовики продовжують порушувати перемир'я / Фото: Reuters

Найманці розглядають можливість розміщення САУ у житлових кварталах захопленого селища.

Упродовж минулої доби бойовики продовжили порушувати режим тиші на Донбасі, проте внаслідок бойових дій жоден українських військовослужбовець не загинув і не був поранений. 

Про це сьогодні на брифінгу повідомив речник Адміністрації президента з питань АТО полковник Олександр Мотузяник.

Луганський напрямок

Противник тричі порушив режим тиші біля Попасної та Троїцького, застосувавши в усіх випадках переносні реактивні установки "Град-П" ("Партизан"). При цьому, кілька реактивних снарядів приземлилися у житлових кварталах.

Донецький напрямок

Тривають бойові дії низької інтенсивності. Місця найбільшого напруження – район Світлодарська, Горлівська агломерація, околиці Донецького аеропорту. Переважна більшість обстрілів противника була неприцільною, а в Луганському, Опитному, Пісках зафіксовано роботу ворожих снайперів.

Ситуація в зоні АТО станом на 24 грудня / Фото: ТСН.ua

Маріупольський напрямок

Вчора тут був зафіксований один ворожий обстріл. Це сталося біля Гранітного, де бойовики з протилежного боку Кальміуса стріляли з ПТКР.

Тим часом, за даними АП, намагаючись ввести в оману спостерігачів ОБСЄ, бойовики оперативно виводять із Комінтернового важке озброєння, щоб приховати порушення Мінських домовленостей.

"Після завершення візиту місії до цього села, окупанти розглядають можливість розміщення танків, САУ та іншого важкого озброєння у житлових кварталах та на новозбудованих оборонних рубежах", - наголосили в АП.

Раніше стало відомо, що за добу бойовики на Донбасі півсотні разів відкривали вогонь

Повʼязані теми:

Наступна публікація