ОБСЄ передали Україні найсучасніше обладнання для розмінування на 40 тис. євро

ОБСЄ передали Україні найсучасніше обладнання для розмінування на 40 тис. євро

Фото: ОБСЄ

Це лише перший етап проекту, вартість якого в загальному складе 1 мільйон євро.

Моніторингова місія ОБСЄ в рамках проекту "Допомога уряду України в очищенні території на Сході України від залишків війни" передали Україні першу частину новітнього обладнання для розмінування.

Офіційна церемонія підписання договору про передачу обладнання піротехнічним підрозділам ДСНС України відбулася в Києві, повідомляє "Укрінформ".

В рамках цього проекту ОБСЄ передала Україні першу частину сучасного обладнання: системи глобального позиціонування, комп'ютери, LCD монітори, засоби захисту (бронежилети, кевларові шоломи), засоби зв'язку (портативні радіостанції, автомобільні радіостанції), медичні аптечки.

Загальна вартість переданого обладнання становить близько 40 тисяч євро.

"Використання обладнання, яке буде передано в рамках цього проекту, дозволить нам, перш за все, забезпечити ефективну діяльність розграбованих терористами наших піротехнічних підрозділів, які дислокуються на території Луганської і Донецької областей", - сказав голова ДСНС України Микола Чечоткін.

За його словами, використання сучасного обладнання дозволить скоротити час виконання робіт з пошуку, виявлення та знешкодження вибухонебезпечних предметів,а також підвищить безпеку піротехніків при виконанні завдань.

Загальна вартість проекту становить 1 млн євро, він розрахований до кінця 2016 року. Донором проекту є Німеччина.

Нагадаємо, перший заступник голови ОБСЄ в Україні Олександр Хуг заявив, що ситуація на Донбасі істотно погіршилася.

Спостерігачі регулярно фіксують установку нових хв обома сторонами конфлікту. Найгарячішою точкою в Донбасі залишається район Авдіївки та Ясинуватої.

Повʼязані теми:

Наступна публікація