ОБСЄ відмовляється фіксувати нічний обстріл з "Градів", бо "джипи не проїдуть"

Місія на початку лютого отримала 20 броньованих "гелендвагенів".

Співробітники місії ОБСЄ не виїхали до місця, куди вночі потрапили ворожі "Гради". Обстріл стався близько опівночі, передає кореспондент ТСН.

Бойовики з боку Старомихайлівки накрили з "Градів" позиції українських військових поблизу Первомайська, що неподалік Донецького аеропорту. Військові 93-ї бригади кажуть, що по позиціях було випущено 12 реактивних снарядів. Станом на 13:30 сапери знайшли половину з них. У землі залишились вирви глибиною зі зріст людини. Бійці пояснюють, що ракетні установки було налаштовано таким чином, аби завдати найбільших руйнувань укріпленням військових.

Співробітники місії ОБСЄ заявили, що їхні машини не пристосовані до пересування дорогою, яка веде до місця обстрілу. З місця розташування співробітників місії до позицій – півкілометра, які машини журналістів легко подолали. Крім того, цю відстань можна швидко подолати й пішки, повідомляє журналіст.

У місії ОБСЄ зауважили, що мають намір зробити зйомку місця обстрілу з безпілотника. Що й було зроблено. Вирви від "Градів" безпілотник спостерігачів знімав разом із позиціями українських військових.

Зазначимо, що на початку лютого місія ОБСЄ отримала 20 броньованих джипів "Гелендваген" високої прохідності.

Кореспондент ТСН Наталя Нагорна

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація