Обурення на Донбасі: мешканці звинуватили бойовиків у навмисних обстрілах КПВВ

Обурення на Донбасі: мешканці звинуватили бойовиків у навмисних обстрілах КПВВ

КПВВ "Мар`їнка" / Фото: Facebook/прес-центр штабу АТО

Контрольно-пропускні пункти можуть перекрити по всій лінії розмежування.

Мешканці тимчасово окупованих територій Донбасу звинувачують бойовиків у навмисних обстрілах контрольно-пропускних пунктів.

Про це повідомляє прес-служба Головного управління розвідки Міністерства оборони України.

"Зростає обурення населення тимчасово окупованих територій України присутністю та діями російських загарбників. На адресу окупантів лунають обвинувачення у навмисних обстрілах пунктів пропуску, що призводить до їх закриття або призупинення відкриття (пункт пропуску Золоте), що  створює суттєві перешкоди для перетину лінії розмежування",  - зазначають у прес-службі.

Так, у неділю, 14 лютого, у штабі АТО повідомили про обстріли бойовиків поблизу Новотроїцького, де є КПВВ. Як наголошують у штабі, збройні провокації суттєво впливають на роботу блокпосту.

У суботу через обстріли бойовиків прикордонники закрили контрольно-пропускний пункт "Мар'їнка". Проте вранці, 14 лютого, КПВВ відновив свою роботу, оскільки вночі збройних провокацій зафіксовано не було.

Натомість речник Адміністрації президента із питань АТО Олександр Мотузяник на брифінгу заявив, що в разі відновлення обстрілів бойовиками контрольно-пропускних пунктів на лінії розмежування, всі вони будуть закриті для гарантування безпеки громадян.

Ситуація в зоні проведення АТО продовжує загострюватися, не зважаючи на пропозиції представника Росії в Трьохсторонній контактній групі на переговорах в Мінську Бориса Гризлова про повне припинення вогню. Щодня в штабі АТО повідомляють про десятки обстрілів, які терористи ведуть по позиціях військових.

Так, 13 лютого бойовики 69 разів відкривали вогонь по позиціях українських військових, 12 лютого - 67 разів, 11 лютого - 53 рази, 10 лютого - 50 разів. Вони застосовують 82-мм та 120-мм міномети, танки, гранатомети, зенітні установки та озброєння БМП. Особливо зухвалим актом став навмисний обстріл 16 січня автомобіля Спеціальної Моніторингової Місії (СММ) ОБСЄ.

МЗС України у своїй заяві поклало всю відповідальність за ситуацію на Донбасі на Росії, яка ретельно керує діями бойовиків.

Повʼязані теми:

Наступна публікація