Очільник ОБСЄ сказав, чому конфлікт на Донбасі не припиняється

Очільник ОБСЄ сказав, чому конфлікт на Донбасі не припиняється

Фото: Reuters

Для забезпечення успіху перемир'я на Донбасі, зазначив Курц, необхідно відвести важке озброєння і краще розділити сторони конфлікту. 

Головною проблемою конфлікту між Україною та Росією на Донбасі є відсутність довіри між сторонами.

Про це заявив Міністр закордонних справ Австрії та новий головуючий ОБСЄ Себастьян Курц, передає Deutsche Welle.

Він подякував своєму попереднику на посаді голови ОБСЄ - очільнику МЗС Німеччини Франку-Вальтеру Штайнмайєру та, говорячи про конфлікт на Донбасі, зазначив, що головною проблемою у конфлікті на Донбасі є відсутність довіри.

"Українська сторона не вірить Росії. А у Москви складається враження, що Європа і Євросоюз зацікавлені не в хороших відносинах з Росією, а тільки в розв'язанні конфлікту", – наголосив Курц.

Для забезпечення успіху перемир'я на Донбасі, зазначив Курц, необхідно відвести важке озброєння і краще розділити сторони конфлікту. Відповідальні особи в Києві і в Москві повинні підтримати цю ідею.

Нагадаємо, раніше новий голова ОБСЄ Себастьян Курц заявив, що повноцінне припинення вогню має стати основою для проведення чесних і вільних виборів в окремих районах Донецької та Луганської областях.

Також він запевнив, що Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ розширюватиме зони свого контролю на всю територію Донбасу і передусім контролюватиме припинення бойових дій.

Повʼязані теми:

Наступна публікація