Окупована Макіївка зазнала артобстрілу, є загиблі – ЗМІ

Ушкодження отримали сім житлових будинків.

У четвер ввечері, 27 жовтня, окупована бойовиками "ДНР" Макіївка зазнала артилерійському обстрілу, внаслідок якого, за попередніми даними, загинули дві людини і ще п'ятеро отримали поранення.

Про це повідомляють "Новини Донбасу" з посиланням на сайт сепаратистів ДАН.

В результаті обстрілу ушкодження отримали сім житлових будинків. В будинку біля ринку "К-7" розрив снаряда зруйнував сходовий прохід між 5 і 6 поверхами багатоповерхівки і пошкодив газову трубу, що призвело до вибуху.

У спільноті "Типова Макіївка" в соціальній мережі "ВКонтакте" йдеться, що по пров. Газетний, 7, загинув головлікар лікарні МВС Андрій Журбін, а його 6-річна дочка отримала поранення голови. Ще один мирний житель загинув унаслідок попадання снаряда по вулиці Будівельників, 10.

У "міноборони ДНР" в обстрілі Макіївки звинуватили українську сторону.

Прес-офіцер оперативно-тактичного угрупування "Донецьк" Олександр Завтонов у коментарі "Громадському" заявив, що наразі інформація про обстріл Макіївки уточнюється і додав, що це "схоже на провокацію з боку бойовиків".

"Вони там пишуть на сайтах, що нібито Макіївку обстрілювали з Авдіївки, проте від Авдіївки до Макіївки 30 кілометрів відстані. Ми не використовуємо заборонене Мінськими угодами озброєння, яке теоретично могло б стріляти на таку відстань. Максимум, з чого можемо відповідати – це гранатомети та стрілецька зброя. Все важке озброєння знаходиться в зонах зазначених для відведення", – додав він.

Повʼязані теми:

Наступна публікація