Оліфер заявила, що бойовики "ЛНР" блокують відкриття пункту пропуску в Золотому

Оліфер заявила, що бойовики "ЛНР" блокують відкриття пункту пропуску в Золотому

Фото: Reuters

Представники ОБСЄ підтверджують: немає причин, щоб не відкривати цей пункт пропуску, якого так потребують жителі Луганської області.

Представники так званої "ЛНР" на зустрічі тристоронньої контактної групи у Мінську не змогли чітко пояснити причини блокування відкриття пункту пропуску в Золотому.

Про це заявила речниця Леоніда Кучми Дарка Оліфер у Facebook.

Представники ОБСЄ підтверджують: немає причин, щоб не відкривати цей пункт пропуску, якого так потребують жителі Луганської області. Вона додала, що українська сторона також стурбована "випадками агресії стосовно співробітників СММ ОБСЄ, які відбуваються на непідконтрольній Україні частині Донбасу".

"Спроби залякування й систематичні обстріли дронів ОБСЄ – пряма загроза базовим принципам Мінських домовленостей", – зазначила Оліфер.

Вона також підтвердила, що "представники ОРДЛО визнали, що в заручниках на непідконтрольній Україні частині Донбасу перебувають 45 людей", а Україна вимагає звільнення 107 незаконно утримуваних осіб.

"Також ми наполягаємо на всебічній участі Міжнародного Комітету Червоного Хреста у процесі звільнення людей", - резюмувала Оліфер.

Нагадаємо, що пункт пропуску "Станиця Луганська" був закритий 8 квітня у зв'язку із обстрілами бойовиків. У штабі АТО пояснили, все заради безпеки цивільних, які переходять тут лінію зіткнення. Адже бойовики тиждень без перестанку обстрілювали прилеглі райони.

Наприкінці березня українська сторона намагалась відкрити пункт пропуску у Золотому на Луганщині, але вже за кілька годин після відкриття його довелось зачинити - через посилення обстрілів.

У Зайцевому бойовики обстріляли контрольно-пропускний пункт

У Зайцевому бойовики обстріляли контрольно-пропускний пункт

Повʼязані теми:

Наступна публікація