Пекельний Донбас: постійні обстріли бойовиків та невтішні для України прогнози НАТО

Пекельний Донбас: постійні обстріли бойовиків та невтішні для України прогнози НАТО

Бойові дії на Донбасі тривають уже більше року / Фото: ТСН.ua

Генсек НАТО вкотре закликав Москву відвести свої війська від лінії протистояння та дотримуватись мирних угод.

Бойовики можуть почати наступ в Україні у короткі терміни. Про це заявив генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг.

Він занепокоєний кількістю військової техніки, скупченої на Сході та на російській території уздовж кордонів з Україною. Про це йдеться в сюжеті ТСН.19:30. Водночас, генсек НАТО наголошує, що про наміри Росії та бойовиків йому не відомо. Єнс Столтенберг зауважив, що наявність військ є порушенням Мінських домовленостей, а також спробою тиску на Київ і вкотре закликав Москву відвести свої війська від лінії протистояння та дотримуватись мирних угод.

Сепаратисти можуть почати наступ в Україні у короткі терміни

Сепаратисти можуть почати наступ в Україні у короткі терміни

Тим часом у зоні АТО за минулу добу поранено п'ятеро українських військовослужбовців. Про це йдеться в сюжеті Наталки Нагорної. Бойовики продовжують обстрілювати мінометами Донецьку та Луганську області, всупереч Мінським домовленостям. Найгарячіша точка Донеччини - селище Піски біля Донецького аеропорту. Тут зафіксували аж десять обстрілів українських позицій. Поблизу Маріуполя епіцентром протистояння знову стало селище Широкине - там режим тиші порушували 17 разів. На Луганщині неспокійно біля Щастя, Станиці Луганської, Кримського та Золотого.

Місто Щастя розташоване за менше, ніж шість кілометрів від окупантів. Обстріли позицій – щодня, але в самому місті грають малі діти, ходять пенсіонери. Українські військові перехопили перемовини терористів по рації, які радять бити по житлових кварталах Щастя.

Селище Кримське – другий край фронтової лінії Луганщини. До супротивника – мінімальна відстань. Сюди теж повертаються родинами, в той час як на першій лінії будуються справжні укріплені міста в землі.

В зоні АТО за минулу добу п’ятеро наших бійців зазнали поранення

В зоні АТО за минулу добу п’ятеро наших бійців зазнали поранення

Напередодні відбулися бої на Донецькому напрямку. Там бойовики обстріляли позиції сил АТО. Гатили із забороненої Мінськими домовленостями зброї – 120-міліметрових мінометів. Згідно з повідомленнями штабу, протистояння були біля Пісків. Про це йдеться в сюжеті Руслана Ярмолюка.

Ситуація на Сході країни продовжує загострюватися

Ситуація на Сході країни продовжує загострюватися

Тим часом у штабі АТО говорять, що сьогодні бойовики чи не вперше за останній час здивували українських військових  тимчасовим дотриманням режиму тиші.

Повʼязані теми:

Наступна публікація