Перенесення пункту пропуску "Зайцеве" зменшить "сіру зону" – Жебрівський

Перенесення пункту пропуску "Зайцеве" зменшить "сіру зону" – Жебрівський

Ілюстрація / Фото: Держприкордонслужба України

9 населених пунктів вийдуть з неконтрольованої території.

Голова Донецької військово-цивільної адміністрації Павло Жебрівський прокоментував перенесення КПВВ "Зайцеве" ближче до лінії розмежування.

"Поетапно перенесемо КПВВ "Зайцеве" ближче до лінії розмежування - до станції Майорська, на околицях Горлівки. Державна прикордонна служба України просить громадян тимчасово обмежити рух через КПВВ "Зайцеве". Після перенесення КПВВ 9 населених пунктів будуть виведені із так званої "сірої зони" і нам стане набагато легше надавати усю необхідну допомогу людям у цих населених пунктах", - написав Жебрівський у Facebook.

Також очільник області заявив, що, за його думкою, переговори у Мінську та Мілані себе вичерпали. За його словами, "ані Франція, ані Німеччина не брали на себе зобов'язань щодо гарантій нашої безпеки".

"Коли ми добровільно-примусово позбулись третього за потужністю у світі ядерного арсеналу, такі гарантії взяли на себе США та Великобританія (про третього "гаранта" - РФ - мовчу, бо вона нині поводить себе так, ніби перебуває у "стані неосудності", але це вже компетенція Міжнародного трибуналу). Тому пора переходити до суті питання – виконання умов Будапештської угоди 1994 року. Україна свою частину угоди виконала на всі 100%", - заявив голова Донецької ВЦА.

Нагадаємо, українські позиції поблизу Зайцевого під постійним прицілом бойовиківстріляють і з крупнокаліберних кулеметів, і з важкої артилерії.

Бойовики обстрілюють Попасну з забороненої зброї із житлових кварталів окупованої території

Бойовики обстрілюють Попасну з забороненої зброї із житлових кварталів окупованої території

Повʼязані теми:

Наступна публікація