Під час штурму Дебальцевого серед бойовиків помітили діючого російського генерала

Під час штурму Дебальцевого серед бойовиків помітили діючого російського генерала

Генерал-лейтенант РФ "засвітився" серед бойовиків / Фото: zn.ua

Лєнцова бойовики назвали одним з "командирів ЛНР"

Серед ватажків бойовиків в районі Дебальцевого на Донеччині був помічений діючий заступник командувача Сухопутних військ РФ  та генерал-лейтенант Олександр Лєнцов.

Російські ЗМІ та журналісти бойовиків зняли на відео найманців в районі Дебальцевого. Серед них на камери "засвітився" і російський генерал-лейтенант Лєнцов. Натомість на відео інтернет-ресурсу бойовиків він підписаний як  "командир підрозділу народної міліції ЛНР".

На відео Лєнцов розповідає російським журналістам, що українські військові нібито здаються у полон бойовикам через те, що потрапили в оточення. При цьому, на військовій формі Лєнцова немає ніяких шевронів російської армії, він вдягнений у звичайний камуфляж та шапку-вушанку, які і інші бойовики.

На відео Лєнцов зявляється з 10 хвилини. 

Варто зазначити, що 31 липня 2013 року Олександр Лєнцов був призначений заступником головнокомандувача Сухопутних військ ЗС РФ. До свого призначення він був заступником командувача Повітрянодесантними військами Росії.

Генерал-лейтенант РФ "засвітився" серед бойовиків / Фото: Сайт Міноборони РФ

У свою чергу, українські ЗМІ повідомляють, що на Донбас Лєнцов прибув ще 26 вересня минулого року. Він нібито мав забезпечити реалізації Мінських домовленостей.

Лєнцов народився 20 грудня 1956 в селищі Холмський Абінського району Краснодарського краю. У 1974 році вступив до Рязанського вищого повітрянодесантного училища. Після його закінчення проходив службу на посадах від командира розвідувального взводу до командира парашутно-десантного батальйону. Після закінчення в 1989 році Військової академії імені Фрунзе проходив службу в Повітрянодесантних військах на посадах начальника штабу полку, командира полку, заступника і командира дивізії.

У 2008 році закінчив вищі академічні курси при Військовій академії Генштабу Збройних Сил РФ. З 2009 року - заступник командувача Повітрянодесантними військами. Учасник бойових дій, нагороджений багатьма орденами і медалями. Одружений, виховав сина.

Як повідомлялося раніше, у штабі АТО заявляли, що у Дебальцевому триває бойова операція, противник нищить інфраструктуру. 

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Тренди соцмереж
Наступна публікація