Під Мар'їнкою поліг один український військовий. Мапа АТО

Під Мар'їнкою поліг один український військовий. Мапа АТО

Фото: Reuters

На Маріупольському напрямку працювали ворожі снайпери.

Минулої доби під час бойових дій у Мар'їнці загинув один український військовий. Про це на брифінгу заявив речник АП із питань АТО Олександр Мотузяник. Інформації щодо поранених бійців він не повідомив.

На Луганському напрямку триває затишшя.

Натомість на Донецькому – найгарячішими точками були лінія оборони Зайцеве–Майорськ та Пісок. Тут бойовики застосували 120-міліметрові міномети та БМП, а також тричі вели снайперський вогонь. Окрім того, із ПТКР терористи обстріляли підступи до Луганського. Серія збройних провокацій відбулася в Авдіївці.

На Маріупольському напрямку також було неспокійно. У Мар'їнці та Красногорівці активний вогонь вели ворожі снайпери. Південніше, на рубежі оборони Гнутове–Талаківка, зафіксовано 4 мінометні обстріли з боку противника. Ще дві перестрілки між бойовиками та українськими військовими відбулися в Широкиному.

Мапа АТО на 21 лютого 2016 року / Фото: Інформаційно-аналітичний центр РНБО

Ситуація в зоні проведення АТО продовжує загострюватися, не зважаючи на пропозиції представника Росії в Трьохсторонній контактній групі на переговорах в Мінську Бориса Гризлова про повне припинення вогню. Щодня в штабі АТО повідомляють про десятки обстрілів, які терористи ведуть по позиціях військових.

Бойовики застосовують 82-мм та 120-мм міномети, танки, гранатомети, зенітні установки та озброєння БМП. Особливо зухвалим актом став навмисний обстріл 16 січня автомобіля Спеціальної Моніторингової Місії (СММ) ОБСЄ.

МЗС України у своїй заяві поклало всю відповідальність за ситуацію на Донбасі на Росії, яка ретельно керує діями бойовиків.

Повʼязані теми:

Наступна публікація