Питання про "націоналізацію" українського майна на окупованому Донбасі порушать у Мінську - Тука

Питання про "націоналізацію" українського майна на окупованому Донбасі порушать у Мінську - Тука

Фото: ТСН.ua

Бойовики не вперше погрожують привласнити українське майно.

Заступник міністра з питань тимчасового окупованих територій Георгій Тука заявив, що проросійські бойовики на Донбасі не вперше говорять про "націоналізацію" українських підприємств. За його словами, Київ може порушити це питання у Мінську.

"Це вже не перша спроба з боку так званих "республік" "націоналізувати" або відверто, скажімо, з боку голів цих "республік", привласнити майно… Будемо вживати певні заходи, насамперед, під час, мабуть, мінських переговорів", - сказав Тука в ефірі каналу 112 Україна.

За славами заступника міністра, ті об'єкти, які терористи хочуть "націоналізувати" - залізниця, водогони, лінія електропостачання і так далі – вони не можуть навіть утримувати, не те що розвивати.

"Тому такі дії направлені на отримання якогось короткострокового, миттєвого результату. Нічого дивного для нас в цьому немає, такі спроби вже були неодноразово, закінчувалися вони нічим", - сказав Тука.

Раніше російське видання Газета.ru з посиланням на джерела серед сепаратистів повідомило про те, що "влада ДНР" вирішила оголосити своєю власністю українське майно.

"Закон оголошує власністю "ДНР" все майно держави Україна на її території аж до Донецької залізниці, а також всі підприємства, банки та організації, де держава Україна мала свою частку. Крім того, закон визначає порядок націоналізації технологічних комплексів, які мають стратегічне та оборонне значення для ДНР", - пише видання.

Зазначається, що до переліку "націоналізованих" можуть потрапити всі підприємства, які не зареєструвались у бойовиків.

Зазначимо, що 22 червня бойовики вчергове раз оголосили, що проведуть вибори на Донбасі без узгодження з Києвом. Президент України Петро Порошенко наполягає, що вибори повинні проводиться тільки після виводу російських військ з окупованих земель.

Повʼязані теми:

Наступна публікація